Зірковий рецепт: Шоколадний фондан від Ірини Кудашової
Фондан – французький шоколадний десерт. Він поєднує рідкий шоколад та смачний мафін.
articleContentЗірка серіалу «Школа» Ірина Кудашова в інтерв'ю 1plus1.ua зізналась, що захоплюється кулінарією. І серед її улюблених десертів – шоколадний фондан.
Для приготування цього смаколика шоколад краще брати гіркий, з високим відсотком какао, щоб у процесі споживання відчути ніжний витончений смак.
Інгредієнти:
вершкове масло – 2 ст. л.
шоколад – 100 г
яйця – 3 шт.
борошно – 3 ст. л.
цукор – 2 ст. л.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Viber з’явилися стікери з акторами серіалу Школа
@polly_pasticciere
Як приготувати:
1. Розламайте на дрібні шматочки шоколад. Поріжте кубиками вершкове масло. Змішайте в кастрюлі масло з шоколадом.
2. Поставте кастрюлю на водяну баню і дочекайтеся, поки всі інгредієнти не розтопляться. Перемішайте масу і зніміть з вогню.
3. З'єднайте яйця з цукром і збийте до пишності. Додайте борошно до яєць і добре розмішайте до однорідної маси.
4. З'єднайте теплу шоколадну масу з збитими яйцями. Яйця повинні злегка заваритися, але не згорнутися.
5. Добре перемішайте всі інгредієнти.
articleContent6. Змастіть вершковим маслом формочки для кексів або маффінів, присипте їх борошном. Викладіть тісто в формочки, враховуючи, що воно підніметься не надто високо.
7. Розігрійте духовку до 180 °С і на 8 хвилин поставте туди формочки з тістом.
8. Як тільки на поверхні з'явиться плівочка, вийміть кекси і подавайте до столу.
Смачного!