Зірковий рецепт: Шоколадний фондан від Ірини Кудашової

Школа
Зірковий рецепт: Шоколадний фондан від Ірини Кудашової

Фондан – французький шоколадний десерт. Він поєднує рідкий шоколад та смачний мафін.

Поділитися:

Зірка серіалу «Школа» Ірина Кудашова в інтерв'ю 1plus1.ua зізналась, що захоплюється кулінарією. І серед її улюблених десертів – шоколадний фондан.

Для приготування цього смаколика шоколад краще брати гіркий, з високим відсотком какао, щоб у процесі споживання відчути ніжний витончений смак.

Інгредієнти:

вершкове масло – 2 ст. л.

шоколад – 100 г

яйця – 3 шт.

борошно – 3 ст. л.

цукор – 2 ст. л.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Viber з’явилися стікери з акторами серіалу Школа

@polly_pasticciere

Як приготувати:

1. Розламайте на дрібні шматочки шоколад. Поріжте кубиками вершкове масло. Змішайте в кастрюлі масло з шоколадом.

2. Поставте кастрюлю на водяну баню і дочекайтеся, поки всі інгредієнти не розтопляться. Перемішайте масу і зніміть з вогню.

3. З'єднайте яйця з цукром і збийте до пишності. Додайте борошно до яєць і добре розмішайте до однорідної маси.

4. З'єднайте теплу шоколадну масу з збитими яйцями. Яйця повинні злегка заваритися, але не згорнутися.

5. Добре перемішайте всі інгредієнти.

6. Змастіть вершковим маслом формочки для кексів або маффінів, присипте їх борошном. Викладіть тісто в формочки, враховуючи, що воно підніметься не надто високо.

7. Розігрійте духовку до 180 °С і на 8 хвилин поставте туди формочки з тістом.

8. Як тільки на поверхні з'явиться плівочка, вийміть кекси і подавайте до столу.

Смачного!

Новини по темі