3 найефективніших способи видалення небажаного волосся

Косметолог Ірина Медвєдева розповіла, як вибрати безболісний та недорогий метод.

Поділитися:

Лікар розповів, як ефективно позбутися целюлітуІрина Медвєдєва, постійний експерт програми «Сніданок. Вихідний», порадила, як обрати найдієвіший засіб для видалення волосся на ногах.

ДЕПІЛЯЦІЯ СТАНКОМ ДЛЯ ГОЛІННЯ

Гоління є найпопопулярнішим методом видалення волосся на ногах. Щоб облегшити цю процедуру, необхідно спочатку розпарити шкіру.

Спрямувати станок слід за лінією росту волосся – тобто зверху вниз. Інакше шкіра травмується й утворюються неприємні червоні цяточки, – наголосила косметолог.

Після гоління нанесіть спеціальний крем, а в ідеалі ще і лосьйон, що сповільнює ріст волосся.  Недоліком такого виду депіляції є швидкість відростання волосся. Тому процедуру необхідно буде повторювати кожні 2 дні.

До того ж, чим частіше ми голимо ноги, тим товстішим та густішим  стає волосся, – зауважила експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати лікувальну ванну для ніг в домашніх умовах

Ростислав Валіхновський розповів, як лікувати опікиЕПІЛЯЦІЯ ВОСКОМ

На відміну від депіляції, яка видаляє лише видиму частину волосини, епіляція висмикує волосину разом з корінцем. Така процедура є болісною, втім ефективною, адже ефект триватиме впродовж 2-3 тижнів.

Перед восковою епіляцією слід очистити та обезжирити шкіру. Нагрійте віск та нанесіть за ростом волосся, покладіть паперову смужку і дочекайтеся доки віск прохолоне.

Важливо одним рухом здерти воскову смужку за лінією росту волосся, – підкреслила Ірини Медвєдєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно вибрати сонцезахисний засіб і як ним користуватися

Як приготувати медовий скраб для губ в домашніх умовахШУГАРИНГ

Шугаринг – це новомодний метод епіляції, що прийшов до нас з Індії. Для нього використовують спеціальну цукрову пасту. Спочатку шкіра очищається від бруду, а потім за лінією росту волосся наноситься цукрова паста і здирається. На відміну від воскової епіляції, шугаринг не може викликати жодної алергічної реакції, бо склад цукрової пасти абсолютно натуральний.

У спекотну пору застосовувати шугаринг доволі складно, адже під високою температурою паста ростікається і видалити волосся просто нереально, – зауважила косметолог.

Шкіра буде гладенькою впродовж наступних 2-3 тижнів після процедури. Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, як правильно доглядати за шкірою обличчя навесні.