Як правильно говорити і приймати компліменти (коментує психолог Анна Кушнерук)

Як робити та приймати компліменти правильно, щоб не образити людину
Pexels

Грошей та компліментів багато не буває. Вчені стверджують, що компліменти роблять нас здоровішими та щасливішими, а люди, які часто говорять добрі слова іншим людям майже не хворіють. Проте деякі компліменти можуть образити. Чому так відбувається?

Поділитися:

Як правильно робити та приймати компліменти — розказала психоаналітик Анна Кушнерук у програмі «Сніданок.Вихідний»

Комплімент — це вміння бачити прекрасне в людях, це, ніби, говорити «дякую» за щастя бачити твою красу. Дуже важливо бачити щось особисте в людині, виділяти в ній родзинку та говорити про це. 

Анна Кушнерук прокоментувала, що людям дуже потрібні компліменти, бо від них людина «відзеркалюється». Люди наближаються до тих людей, що щиро говорять компліменти, приємні та теплі слова. Їм приємно чути хороші слова на свою адресу, але якщо компліменти не щирі, то людина це відчуває і буде сторонитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не забувати про свої потреби: в чому різниця між егоцентризмом та здоровим егоїзмом розповідає психоаналітик Анна Кушнерук

Є різниця між компліментом та називательством, коли людина просто констатує факт або «штампує» всім однакові приємні слова. Ці слова нічого не значать. Проте, щирі компліменти можуть емоційно збагатити і ту людину, якій роблять компліменти, і ту людину, що промовляє хороші добрі слова. 

Більш детально дізнатися, як правильно робити компліменти та як реагувати на них можна у відео сюжеті: