Догляд за хвойними під час холодів: 7 практичних порад

Хвойні рослини взимку: догляд, полив, обробка
Unsplash

У "Сніданку. Вихідний" показали, що потрібно робити із вічнозеленими рослинами восени та взимку.

Поділитися:

Хоч надворі вже морозно та сніжно, подекуди кольору все ще додають вічнозелені рослини. Та щоб їх краса радувала вас увесь сезон необхідно попіклуватися про хвойні кущі та дерева. Як доглядати за вічнозеленими рослинами у холодну пору, розповіла садова блогерка Антоніна Лесик у «Сніданку. Вихідний», що виходить у вихідні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу "1+1 Україна" та на YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як доглядати за садом і городом восени: поради та підказки

Як доглядати за хвойними восени та взимку

  1. Якщо у вашому регіоні ще є плюсова температура, додайте спеціальні добрива з високим вмістом Кальцію, Фосфору та Магнію. Робити це варто на зволожену землю. 
  2. Зробіть полив. Якщо навесні ви помічали, що ваше дерево жовте та осипається, то ймовірно це через недостатнє зволоження. Через щільну крону хвойних коренева система не завжди має потрібний рівень води.  Під одне доросле дерево варто вилити 30-60 л рідини.
  3. Приберіть жовту хвою. Це сприяє оновленню гілок та естетичному виглядові дерев.
  4. Кореневу систему треба замульчувати тирсою або корою, особливо у молодих деревах. Це мінімізує перепади температури та втримає вологу. 
  5. Тільки посаджені вічнозелені варто вкрити тканиною, щоб вберегти від різких температур, зневоднення та поламаних гілок.
  6. Обробіть хвойні проти грибка.
  7. Здійсніть санітарну обрізку поламаних, сухих та пошкоджених гілок.

Хвоя

Фото: Unsplash.com

Як доглядати за хвойними рослинами восени – корисні поради від Антоніни Лесик у "Сніданку. Вихідний", що виходить у вихідні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу "1+1 Україна" та на YouTube:

"Сніданок з 1+1" в соцмережах: