Проста гімнастика для полегшення болю в спині від тренерки Катерини Левінської у "Сніданку. Вихідний"

Що робити, якщо болить спина: прості вправи
Freepik

У "Сніданку. Вихідний" тренерка Катерина Левінська показала, як полегшити біль у спині.

Поділитися:

Поширеною проблемою багатьох людей є біль у спині. Чимало хто просто ігнорує його, та постійне відчуття дискомфорту — сигнал, що потрібно щось з цим робити. У «Сніданку. Вихідний», що виходить у вихідні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу "1+1 Україна", телеканалу ТЕТ та на YouTube, тренерка з йоги Катерина Левінська поділилася простою зарядкою, яка допоможе полегшити больові відчуття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як запобігти раку молочної залози, та хто знаходиться у найбільшій групі ризику: пояснення лікаря-мамолога у "Сніданку. Вихідний"

Прості вправи для полегшення болю у спині

Зауважимо, що ця гімнастика доцільна лише у тому випадку, якщо больові відчуття не є занадто сильними. Якщо спина серйозно вас турбує, зверніться до лікаря.

1. Сядьте на підлогу чи ліжко та візьміть будь-який пасок до рук.

2. Натягніть пасок у руках та підніміть над головою. Зробіть вдих, відведіть руки за спину, видихніть та проведіть руки до грудної клітки. Тримайте спину рівно та повторіть рухи кілька разів.

3. По черзі почніть вкручувати плечі всередину, не відпускайте пасок.

4. По колу почніть заводити руки в один бік, потім в інший.

5. Покладіть пасок. Стисніть лопатки, потім груди кілька разів.

6. Підніміть руки догори, одну руку поставте на підлогу та нахиліться.

7. Відведіть руки назад і потягніться вперед.

8. Поставте одну руку на коліно, іншу позаду себе на підлогу та покрутіть тулубом в різні сторони.

9. Випряміть руки перед собою та потягніться вперед.

10. Зробіть так звану "кішку". Станьте на коліна вгинайте хребта та паралельно вдихайте. На видих вигніть хребет догори.

Йога

Фото: Unsplash.com

Більш наочну інструкцію дивіться у відео:

Дивіться "Сніданок з 1+1" у будні дні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, а також "Сніданок. Вихідний" у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.