Рецепт Валентини Хамайко: Маковий штрудель

Рецепт Валентини Хамайко: Маковий штрудель
1plus1.ua. Фотографія: Валентина Хамайко

У програмі Солодка неділя ведуча Сніданок.Вихідний поділилася рецептом смачного домашнього макового штруделя.

Поділитися:

В неділю, 14 серпня, в Україні святкують Маковія або Медовий спас.

Збирайтеся в сімейному колі та пригощайте своїх рідних смачним маковим штруделем від Валентини Хамайко.

ТІСТО НА ШТРУДЕЛЬ. Інгредієнти:

Борошно - 600 грамів

Цукор - 80 грамів

Ванільний цукор - 5 грамів

Сіль - 5 грамів

Яйця - 2 яйця+1 жовток

Дріжджі - 7 грамів

Молоко - 25 мл

Вода - 250 мл

Масло - 60 грамів

ТІСТО НА ШТРУДЕЛЬ. Приготування:

До борошна додаємо жовток яйця, сіль окремо від дріжджів.

Розтираємо дріжджі та цукор, додаємо молоко. Отриману масу виливаємо до борошна.

Замішуємо тісто, додаючи води та масло.

Залишаємо тісто підходити на 2 години.

НАЧИНКА НА ШТРУДЕЛЬ. Інгредієнти:

Мак - 300 грамів

Цукор - 6 ст.л.

Яйця - 1 білок

Родзинки за смаком

Волоські горіхи за смаком

НАЧИНКА НА ШТРУДЕЛЬ. Приготування:

Змішуємо перетертий мак з цукром, додаємо родзинки і білок яйця.

МАКОВИЙ ШТРУДЕЛЬ. Приготування:

Ділимо тісто навпіл. З першої половини розкатуємо довгий прямокутник, товщиною 5 мм.

На тісто рівномірно викладаємо мак, згортаємо.

Розріжте отриманий штрудель та переплетіть половинки.

Щоб випічка була апетитною, змащуємо яйцем.

Випікаємо в печі при температурі 160 градусів протягом 15-20 хвилин.

Читайте також простий рецепт домашньої галети з сиром