Рецепт Валентини Хамайко: Маковий штрудель
У програмі Солодка неділя ведуча Сніданок.Вихідний поділилася рецептом смачного домашнього макового штруделя.
В неділю, 14 серпня, в Україні святкують Маковія або Медовий спас.
Збирайтеся в сімейному колі та пригощайте своїх рідних смачним маковим штруделем від Валентини Хамайко.
ТІСТО НА ШТРУДЕЛЬ. Інгредієнти:
Борошно - 600 грамів
Цукор - 80 грамів
Ванільний цукор - 5 грамів
Сіль - 5 грамів
Яйця - 2 яйця+1 жовток
Дріжджі - 7 грамів
Молоко - 25 мл
Вода - 250 мл
Масло - 60 грамів
ТІСТО НА ШТРУДЕЛЬ. Приготування:
До борошна додаємо жовток яйця, сіль окремо від дріжджів.
Розтираємо дріжджі та цукор, додаємо молоко. Отриману масу виливаємо до борошна.
Замішуємо тісто, додаючи води та масло.
Залишаємо тісто підходити на 2 години.
НАЧИНКА НА ШТРУДЕЛЬ. Інгредієнти:
Мак - 300 грамів
Цукор - 6 ст.л.
Яйця - 1 білок
Родзинки за смаком
Волоські горіхи за смаком
НАЧИНКА НА ШТРУДЕЛЬ. Приготування:
Змішуємо перетертий мак з цукром, додаємо родзинки і білок яйця.
МАКОВИЙ ШТРУДЕЛЬ. Приготування:
Ділимо тісто навпіл. З першої половини розкатуємо довгий прямокутник, товщиною 5 мм.
На тісто рівномірно викладаємо мак, згортаємо.
Розріжте отриманий штрудель та переплетіть половинки.
Щоб випічка була апетитною, змащуємо яйцем.
Випікаємо в печі при температурі 160 градусів протягом 15-20 хвилин.
Читайте також простий рецепт домашньої галети з сиром.