Сильна та незалежна жінка завжди самотня — міф чи реальність (коментує психологиня)

Сильна та незалежна жінка завжди самотня - правда чи міф
Pexels/Adrienn

Чи може сильна незалежна жінка побудувати гармонійні стосунки з чоловіком? Як до цього ставляться чоловіки та які існують міфи стосовно жіночої сили — прокоментувала психологиня Анна Кушнерук

Поділитися:

Часто успішні та самодостатні жінки залишаються самотніми. Які якості заважають їм побудувати особисте щасливе життя? Про це розказала психологиня Ганна Кушнерук в програмі «Сніданок Вихідний з 1+1»

Психологиня Ганна Кушнерук стверджує, що, часто, в самотності жінки винні не особисті якості, а історія життя, що склала її характер. Коли людина має чинити супровід, бути відважною, для того, щоб не загинути під життєвими обставинами, він стає занадто перевіряючим та жорстким . 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що таке самооцінка та як вона формується? Що робити, якщо у людини низька чи занадто висока самооцінка? (коментує психоаналітик)

Жінка, яка справляється зі всім сама — це добре, але разом із силою приходить позиція, що я все контролюю. Такі жінки, як правило, говорять командним голосом, все перевіряють та координують. Така поведінка викликає напругу в її оточення. 

Існує думка, що жінка, яка «взяла життя в свої руки» хоче щось довести оточуючим. Ганна Кушнерук стверджує, що це хибна думка. Річ у тім, що людина, яка вправна у своєму житті, несе велику відповідальність за себе, за свій колектив, за дітей. 

Йдеться не про те, що я демонструю світові свою позицію, а про те, що жінка не може собі дозволити цієї відповідальності позбутися. 

Такі жінки шукають партнера з яким не потрібно буде вдавати із себе ідіотку, кволу, недалеку людину. 

Критерії сприйняття сильних жінок чоловіками

Сильна жінка дуже часто справляє враження, що їй чоловік геть не потрібен. Вона ніби демонструє свою фалічність. Тоді чоловіку нема з чим підійти до неї, немає чого запропонувати. Жінка, ніби, займає собою весь простір. І це формує відчуття, що біля неї не хочеться знаходитись. Мова не йде про те, що така жінка нецікава, негарна або, навпаки, занадто слабкий чоловік біля неї. Річ у тім, що жінка, яка скрізь демонструє свою автономію не приваблива для стосунків. Бо раз за разом демонструє чоловікові — я справлюсь без тебе сама

Чому тоді чоловік повинен наближатися до неї? Кожній жінці, що має сильну волю потрібно замислитись — чи обов'язково той, хто до вас підходить це людина, що хоче щось відібрати? Можливо це людина, що хоче поряд із вами насолоджуватись цим життям? 

Існує така думка, що сильна жінка поруч із чоловіком має приховувати свою силу. Психологиня Ганна Кушнерук вважає, що це хибна думка і така поведінка може призвести до нервового зриву, бо людині доведеться весь час приховувати свою природу. Чоловік також відчує нещирість людини поряд з собою. Найкраща позиція для жінки — це довіра до свого чоловіка. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як реагувати на грубу поведінку в громадських місцях (коментує психотерапевт)

Портрет жінки, яку поруч із собою хоче бачити чоловік

Як можна побачити з схеми нижче, цей портрет не пов'язаний із зовнішніми даними. Це відчуття того, як бути поруч з цією людиною — приємно чи не приємно. 

Ідеальна жінка за версією чоловіків:

  • з нею легко 
  • вона вміє радіти
  • вона енергійна та гармонійна
  • вона потребує чоловіка, але сама вона не безпорадна 
  • вона вільна від власних комплексів та сама собою милується
  • вона вміє собою прикрашати життя та приймати у дарунок ту енергію, що чоловік їй дає

сильна жінка та ідеальні стосунки

Міфи про сильних жінок

Міф перший: Успішних та реалізованих жінок чоловіки поважають та навіть захоплюються ними, але за дружин беруть слабших за себе, які не прагнуть бути лідерами вдома. Психологиня прокоментувала це так:

Є така тенденція, але якщо чоловік психологічно здоровий, він не шукає собі людину, що буде мовчки просто «кивати» та казати «так». Він зацікавлений у реальних партнерських стосунках. 

Міф другий: Сильна жінка притягує слабких чоловіків, які вважають за краще сидіти неї на шиї. 

Психологиня стверджує, що це правда. Чоловіки, що хочуть відпочити дійсно шукають собі сильних жінок, сідають на шию та нічого не роблять. 

Міф третій: Сильна жінка з сильним чоловіком обов'язково будуть конкурувати. 

Ганна Кушнерук не погоджується з таким висловлюванням. Вона впевнена, що сильна жінка та сильний чоловік — це дуже добре. Психологічно здорові сильна жінка та сильний чоловік будуть прекрасною парою, люблячими та відповідальними. Не обов'язково сильна людина буде пригнічувати всіх навколо — це вже хворобливий стан. Здорова сильна людина не конкурує, не робить так, щоб інші поряд із нею були пригнічені. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переваги та недоліки ранніх шлюбів: у якому віці одружені найрідше розлучаються? (розповіла психолог)

Дивіться відео сюжет з коментарями психологині Ганни Кушнерук: