Переваги та недоліки ранніх шлюбів: у якому віці одружені найрідше розлучаються? (розповіла психолог)

Які переваги та недоліки раннього шлюбу? Поради психолога
Pexels/Min An

Який ідеальний вік для шлюбу? Чому ранні шлюби часто розпадаються? Прочитати поради психолога можете тут.

Поділитися:

Навколо ранніх шлюбів (тобто до 25 років) існує багато суджень: пари занадто емоційні, молодята не готові до відповідальності та те, що такі шлюби обов'язково розпадуться. Сьогодні в студії ранкового шоу "Сніданок. Вихідний" психологиня Наталя Ломоносова поговорить про ці судження, а також розповість про переваги ранніх шлюбів. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як повернути пристрасть у стосунках: чому вона зникає та чи впливає на це час (коментує відома психологиня Наталія Холоденко)

Чому молоді люди хочуть вступати в ранній шлюб? Наталя Ломоносова пояснює:

До 25 людина обов'язково повинна пройти дуже важливу стадію психічного розвитку – монаду. Він повинен сепаруватися від батьківської сім'ї та побути на нейтральній території, соціалізуватися, навчитися заробляти гроші та відповісти на важливе питання "Хто я?".

У молодих завжди на першому місці інтенсивність почуття. В молодості сила почуття величезна, стрибають гормони та молоді вважають, що якщо у них таке відчуття, це точно кохання. Відрадити їх неможливо. Але як психолог я розумію ці підсвідомі причини, чому люди одружуються так рано. Це відбувається, перш за все, тому що людині потрібно сепаруватися (наприклад, коли строгі сім'ї, дитина хоче якомога швидше піти) або навпаки, в родині не вистачало близькості й тоді дитина буде тягнутися до тих же близьких відносин. Вона хоче відчути себе дорослою.

А от британські вчені заявили, що найміцніші шлюби – ранні. Які переваги ранніх шлюбів?

  1. Щирі почуття
  2. Легше сприймають недоліки одне одного, тому що поки молодий, в тебе гнучка психіка
  3. Кращий час для вагітності
  4. Лояльність роботодавців, адже вони вбачають в людині в шлюбі стабільність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вийти заміж в будь-якому віці: Ольга Сумська розказала про прикмети на Купала та повір'я про яблуню на Сумщині

За статистикою, в Україні жінки переважно виходять заміж у 26, а чоловіки у 28. Також по дослідженню найкращий вік йти до РАЦСу – 28-32. Саме в цьому віці найменше розлучень. Психологиня висловила свою думку з цього приводу:

Як на мене, це нормально, але я б, звичайно, почекала ще. Як мені здається, люди починають бути готові до шлюбу в 30-35 років. Може це пов'язано як раз з тим шляхом, який повинні люди пройти, щоб знайти фінансову і матеріальну незалежність і зрозуміти, хто вони.

Наталя Ломоносова також розповіла, які існують недоліки ранніх шлюбів:

  • Брак досвіду
  • Фінансова нестабільність
  • Незріле батьківство
  • Дитяче сприйняття дійсності
  • Гучні розлучення.

Та як ставляться до ранніх шлюбів звичайні мешканці України? Дізнаєтесь з відео: