Соки, фреші чи смузі: Які напої найкорисніші для організму

У програмі Сніданок з 1+1 експерт розповів про користь різних видів соків.

Поділитися:

3 поради, щоб вибрати якісне морозивоЛіто 2016 видалося дуже спекотним. Щоб втамувати спрагу можна приготувати домашні прохолодні напої чи обрати сік. В студію Сніданок. Вихідний завітав біохімік Гліб Репіч, який розповів  усе про магазинні соки, фреші і смузі, та визначив, що пити найкорисніше.

Магазинні соки

Після пастеризації в таких напоях не зберігаються вітаміни, адже це дуже нестійкі та чутливі речовини. Тобто, купуючи 100-відсотковий сік, не варто розраховуваати на багатий вітамінний склад напою.

10 порад, як запобігти дитячому ожиріннюУ нектарах фруктова частина складає від 20 до 50%, все інше - це цукор чи цукровий сироп. Не радять вживати нектари людям з підвищеним рівнем цукру та зайвою вагою, адже в напої міститься 140 грамів цукру.

Фреші

На відміну від магазинних соків, фреші містять велику кількість вітамінів. Фреші радять пити відразу після приготування, щоб збереглися корисні властивості фруктів та овочів.

Смузі

Смузі по-народному - це сік з м’якоттю. Харчові волокна з м’якоті дуже корисні для травлення та уповільнюють всмоктування поживних речовин. Смузі забезпечують організм енергією на довший час, ніж фреші. Експерт наголосив, що такий напій - найкорисніший серед соків.

Читайте також, як приготувати корисні смузі вдома