Запечена паста аль форне: покроковий рецепт від Валентини Хамайко у "Сніданку. Вихідний"
У "Сніданку. Вихідний" ведуча Валентина Хамайко поділилася рецептом запеченої італійської пасти.
Сезон помідорів у розпалі! Багато господинь ламають голову — у які страви можна їх додати? Запечена паста аль форно — проста томатно-вершкова страва, продукти для якої є в кожному холодильнику. Ведуча Валентина Хамайко у «Сніданок. Вихідний», що виходить у вихідні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу "1+1 Україна", телеканалу ТЕТ та на YouTube, показала рецепт з італійської кухні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хот-дог з овочами: швидкий рецепт від Єгора Гордєєва у "Сніданку з 1+1"
Інгредієнти для пасти аль форно:
- Спіральні макарони 1 уп.
- Томати 500-600 г
- Часник 1 зуб.
- Моцарела 100 г
- Твердий сир 100 г
- Оливкова олія
- Базилік
- Сіль/перець
Фото: Freepik.com
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати бендерики: простий рецепт від Руслана Сенічкіна
Покроковий рецепт запеченої пасти аль форне:
- Нарізаємо помідори, натираємо сир.
- На пательні прогріваємо подріблений часник, згодом насипаємо помідори та тушкуємо кілька хвилин. Коли волога трохи випарувалася, солимо.
- Нагріваємо воду та трохи солимо, додаємо олію.
- Коли вода закипіла, всипаємо макарони та перемішуємо. Готуємо пасту аль денте (з твердинкою всередині).
- У керамічний посуд на дно наливаємо трішки томатного соусу, викладаємо пасту вперемішку з моцарелою та заливаємо залишками соусу. Наверх натираємо твердий сир. Запікаємо до розплавлення сирів. Смачного!
Дивіться "Сніданок з 1+1" у будні дні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, а також "Сніданок. Вихідний" у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.
"Сніданок з 1+1" в соцмережах:
Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.