11-річний Максим заробляє гроші на тепловізор для військових і мріє про закінчення війни

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Підліток з Донеччини збирає кошти на тепловізор для ЗСУ.

Поділитися:

11-річний Максим з Покровська на Донеччині всі гроші зі своїх підробітків збирає на тепловізор для військових. Про маленького волонтера розповіли у "Сніданку з 1+1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волонтери здійснили мрію 7-річної Варі, яка пожертвувала своїми заощадженнями заради допомоги військовим (відео)

Максим з сім'єю залишив рідний Покровськ, коли через війну, розв'язану росією, там стало небезпечно знаходитися. Родина стала переселенцями та тимчасово оселилася в Чернівцях. Після важкої дороги, яка тривала 4 доби, сім'я освоїлася на новому місці, і Максим захотів допомогти українським військовим. Хлопець говорить:

"Я хотів допомагати армії, щоб вони змогли захищати рідну Україну".

Хлопець надумав придбати тепловізор, а для цього йому потрібно було знайти підробіток. З ідеєю та її реалізацією допомогла мама. Жінка згадує:

"Я йому сказала: дивись, у нас тут є багатоповерхівка, ми можемо розклеїти оголошення. Ти можеш ходити купувати людям воду, виносити сміття, вигулювати домашніх тварин і за допомогою цього заробляти кошти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дівчинка, яка співала в бомбосховищі, виконала гімн України на великій сцені в Польщі: ВІДЕО (7-річна Амелія Анісович)

Максим з мамою надрукували та розклеїли оголошення, і люди почали телефонувати. Мама каже, що дуже багато хто хоче підтримати інціативу хлопця, тож він вже працює та всі зароблені кошти сумлінно складає на допомогу нашій армії.

Про свої бажання і плани на майбутнє Максим розповідає:

"Я би хотів купити графічний планшет, навчитися робити цікаві відео, щоб розповідати про своє життя. Але зараз у мене одна мрія – щоб війна швидше закінчилася".

Дивіться також історію 7-річної Варі з Кропивницького, яка збирає гроші на бронежилети для українських військових:

Новини по темі