Як пройшов візит Зеленського до США: що пообіцяв Байден та яку допомогу виділили американці

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
2,4 мільярда допомоги та стійка підтримка США: як пройшла зустріч Зеленського з Байденом
instagram/zelenskyy_official

Президент Володимир Зеленський перебуває з офіційним візитом у США — деталі зустрічі з Байденом

Поділитися:

Президент США заявив про виділення додаткового пакету військової допомоги на 2,4 мільярда доларів. Це вже 21-й пакет військової допомоги від Білого дому. Детально про це розповіли у Сніданку з 1+1, що виходить у будні з 6:30 до 9:30 на 1+1 Україна. 

Як пояснили в Пентагоні, в пакет допомоги входять боєприпаси для ППО, безпілотні надводні судна, засоби захищеного зв'язку, а також інше озброєння і військове обладнання.

Байден підкреслив, що для успіху України допомогу Штати будуть надавати у довгостроковій перспективі. Американський президент висловив переконання, що Росія не переможе у цій війні. 

«Дякую вам за рішучу підтримку та рішення, які допомагають нам захищати українців, Україну, наш дім. Ми високо цінуємо те, що Америка стояла пліч-о-пліч з Україною з перших днів цього жахливого вторгнення. Ваша рішучість неймовірно важлива для нашої перемоги», — зазначив президент Україна.

Нагадаємо, з 22 вересня український президент перебував у Вашингтоні з офіційним візитом. Він взяв участь у зустрічі G7+Україна та виступив на засіданні Генеральної асамблеї ООН. Також у супроводі демократів відвідав завод Scranton Army Ammunition Plant в Пенсильванії. 

26 вересня Зеленський зустрівся з Джо Байденом у Білому домі, де представив йому свій план перемоги для України. Байден пообіцяв, що США й надалі надаватимуть військову допомогу Києву.

Крім того, президент України зустрівся з віцепрезиденткою Камалою Харріс, а також намагався домогтися зустрічі з Дональдом Трампом, яка, за даними ЗМІ, має відбутися сьогодні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Нам треба робити українське трендом»: музикант та автор пісень OTOY розповів, як зробити, аби російська мова назавжди залишилася в минулому

 

Новини по темі