3 міфи про господарське мило, в які ми досі віримо

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Лікар-дерматолог розповів усю правду про господарське мило

Поділитися:

Ми звикли вірити в те, що господарське мило справді здатне робити дива. Мовляв, воно може замінити шампуні, позбавляє від лупи, допомагає при опіках і може застосовуватися у косметологічних цілях. Чи справді господарське мило таке корисне - розповів дерматолог-трихолог Євген Риболов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олексій Душка навчив правильно вибирати мило (ВІДЕО)

До складу господарського мила входить виключно натуральна сировина: тваринні жири, рослинні олії, а також високоякісні спеціальні добавки, що покращують якість мила. Господарське мило гіпоалергенне, разом із цим добре відмиває бруд та має потужну антимікробну дію. 

Міф 1. Господарське мило може замінити шампунь. Експерт радить не мити голову милом, тому що воно здатне зруйнувати структуру волосся та мікрофлору шкіри голови. Лікар-дерматолог зауважує, що постійне миття голови милом може викликати сухість шкіри, а також свербіж. Це призводить до появи лупи.  

Господарське мило може нашкодити шкірі. Таким чином, вона стане відкритою для інфекцій.

Міф 2. Господарське мило запобігає появі прищів. Позбавлятися недоліків на шкірі за допомогою господарського мила не варто. Воно здатне пересушувати шкіру і руйнувати її міклофлору. Таким чином, шкіра стане подразненою, а це спричинить ще більшу появу висипів.

Раджу користуватися відварами трав, до прикладу, ромашкою та календулою. 

Міф 3. Господарське мило допомагає при опіках. При опіках рану варто промити під проточною холодною водою, накласти стерильну пов’язку і після цього відвідати спеціаліста. 

Не варто користуватися господарським милом при опіках, адже воно може змінити кислотність шкіри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Життя без обману: чим небезпечне дитяче мило?

Новини по темі