5 апетитних рецептів, після яких ви полюбите гарбуз
Зробіть свою осінь смачною, приготувавши запашні страви із гарбуза
Сезон гарбузів в розпалі. Напередодні веселого Хелловіну ми радимо вам не залишатися осторонь і приготувати смачні страви із гарбуза. Гарбуз - надзвичайно цінний і корисний продукт. З нього виготовляють безліч кулінарних шедеврів, його сушать, із нього варять повидло та збирають насіння. У нашій підбірці - 5 найкращих осінніх рецептів на будь-який смак. Потіште своїх рідних смачненьким!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 рецептів супу з гарбуза на будь-який смак
ГАРБУЗОВИЙ ХУМУС
Інгредієнти:
Гарбуз - 1 шт.
Мед
Гарбузове насіння
Нут
Селера
Оливкова олія
Соєвий соус
Спеції
Приготування:
1. Почистити та нарізати гарбуз на великі шматки.
2. Викласти гарбуз на деко, полити медом та відправити у духовку на 40 хв.
3. Висипати гарбузове насіння на інше деко. Полити оливковою олією та соєвим соусом. Посипати сіллю, перцем та паприкою.
4. Змішати у тарілці гарбуз, нут, силеру та сіль. Перемішати блендером.
ТЕПЛИЙ ГАРБУЗОВИЙ САЛАТ
Інгредієнти:
Гарбуз - 400 г
Цибуля - 1 шт.
Перець чилі - 1 шт.
Болгарський перець - 2 шт.
Помідор чері - 5 шт.
Бальзамічний оцет - 1 ст. л.
Кунжут - 20 г.
Арахіс - 30 г.
Спеції та зелень
Приготування:
1. Розігріти пательню та висипати на неї нарізану цибулю. Додати оливкової олії та смажити.
2. Перець чилі нарізати кільцями і додати до цибулі.
3. Нарізати соломкою болгарський перець і відправити на пательню.
4. Натерти гарбуз на крупній терці і висипати до овочів на пательню. Додати приправу.
5. Висипати на пательню цілі помідори чері і обережно перемішати страву.
6. Перед подачею полийте салат бальзамічним оцтом та соком лайму. Посипте насінням конжуту та горішками.
ГАРБУЗОВА ВАТРУШКА
Інгредієнти:
Для тіста вам знадобиться:
-500 г білого борошна;
-200 г гарбузового пюре;
-50 г масла;
-80 г сметани;
-1 яйце;
-6-7 г свіжих дріжджів;
-ванільній екстракт та дрібка солі.
Для начинки:
-300 г сиру;
-90 г сметани;
-1 яйце;
-ваніль за смаком.
Приготування:
1. Довільними шматками нарізати гарбуз та покласти у каструлю. Залити водою та варити.
2. Змішати сметану, дріжджі та теплу воду. Коли дріжджі розчинилися, додати борошно, сіль, екстракт ванілі та молоко. Перемішати.
3. Вийняти гарбуз та перемістити у блендер без зайвої вологи. Перемішати до утворення однорідного пюре.
4. Змішати гарбуз та борошно до утворення тіста. Залишити його у посудині, накривши плівкою, на 1,5 - 2 год.
5. Застелити деко пергаментним папером і викласти на нього шарики із тіста. Закрити деко поліетиленовим пакетом і залишити заготовки на 40 хв.
6. Для приготування начинки змішайте у блендері сир, цедру лимону, сметану та жовток.
7. Викласти начинку на тісто і відправити страву у піч на 15-20 хв. при температурі 180-200 градусів.
ГАРБУЗОВА ФРІТАТА
Інгредієнти:
Яйце - 7 шт.
Гарбуз - 1 кг
Ковбаса чорізо - 4 шт.
Сир козячий - 150 г
Вершки - 250 мл
Броколі - 100 г
Цибуля - 1 шт
Спеції за смаком
Приготування:
1. Розбити яйця в окрему посудину. Додати вершків та спецій. Перемішати вінчиком.
2. При температурі 200° запікати шматочки гарбуз та ковбасу чорізо протягом 20 хв.
3. Змастити форму для випікання вершковим маслом або рослинною олією. Викласти у форму гарбуз та ковбасу. Додати шматочки броколі та викласти козячий сир.
4. Посипати страву цибулею та залити яєчно-вершковою сумішшю. Запікати страву протягом 40 хв. при температурі 180°.
ГАРБУЗОВИЙ СУП
Інгредієнти:
Гарбуз - 300 г
Морква - 300 г
Томати - 150 г
Часник - 1шт.
Моцарелла - 100 г
Сіль
Перець
Приготування:
1. Запікати овочі протягом 30 хв. у духовці при температурі 180°, додавши у масу оливкову олію, чебрець та перець.
2. Вийняти спечені овочі та помістити їх у велику каструлю. Перетворіть масу на пюре, збивши її блендером.
3. Якщо маса вийшла загустою, додаємо бульйон. Варіть суп до кипіння. Додайте сіль та перець за смаком.
4. Налийте суп у тарілку і додайте декілька кульок моцарелли.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 осінніх рецептів від Руслана Сенічкіна