5 головних новин тижня: що відомо про падіння російського Іл-76, вибори у США та нову розробку вчених

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Головні новини тижня з 22 по 28 січня

Головні новини тижня з 22 по 28 січня, які ви могли пропустити.

Поділитися:

Розповідаємо головні новини, які відбулися в Україні та світі за минулий тиждень в період з 22 по 28 січня. Добірка відеоновин.

В Україні можуть з’явитися 4 ядерні реактори

В Україні планують розпочати будівництво чотирьох нових ядерних реакторів. Виробництво розраховують розпочати уже цього літа або восени. Два блоки базуватимуться на обладнанні російського виробництва, яке Україна хоче імпортувати з Болгарії. Ще два використовуватимуть західні технології компанії Westinghouse.

Дональд Трамп набрав більшість голосів у двох штатах

На праймеріз в двох колишніх штатах президент США Дональд Трамп отримав більшість голосів як кандидат від республіканської партії. Після перемоги у Айові, черговим успіхом для нього став штат Нью-Гемпшир.

Наслідки атаки на Київ 23 січня: постраждав спортивний комплекс 

23 січня росіяни вчергове атакували Україну. Постраждали Харків, Київ, Павлоград. У столиці серед об'єктів, які постраждали, — спортивний комплекс професійного футбольного клубу "Локомотив". Наприкінці минулого року його відкрили після ремонту. Дивіться більше у відео.

Катастрофа російського Іл-76: що відомо

Вранці 24 січня 2024 року в Бєлгородській області в районі села Яблуново зазнав аварії російський військово-транспортний літак Іл-76. За даними генштабу ЗСУ, росія використовувала ці літаки для переміщення озброєння, з якого обстрілювали Харківську область. В свою чергу ворог почав активно маніпулювати інформацією про кількість загиблих у катастрофі. Куди летів військово-транспортний літак, хто був на борту цього повітряного судна, чи перевозили на ньому зброю? Дивіться у сюжеті "Сніданку з 1+1".

Вчені винайшли батарею для телефонів, яку не потрібно заряджати

Інженери створили мініатюрну батарею, яка не потребує зарядки. Як їм це вдалося, та коли чекати цього дива на полицях магазинів, дізнайтеся у відео.

Новини по темі