Як приймати гостей: 5 правил етикету

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Консультант з етикету Юлія Юдіна розповіла, як піклуватися про своїх гостей.

Поділитися:

Кожен народ світу має свої правила етикету щодо прийому гостей. Українці відомі своєю гостинністю. Як правильно зустрічати, пригощати та розважати гостей - розповіла експерт Юлія Юдіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Здивуйте своїх гостей: Як провести чайну церемонію вдома

1. Правильний візит повинен бути лише за запрошенням господарів. Дослідження показують, що українці не люблять спонтанних гостей і вважають несподіваний візит неввічливістю.

Якщо у вас з’явилося спонтанне бажання навідатись до когось, то обов’язково домовтеся про свій візит із господарем, - радить експерт.

2. Попереджуйте господаря про те, що ви прийдете із дітлахами чи домашніми улюбленцями. Походи в гості з дітьми або домашніми тваринками - це завжди шум та гамір. Обговоріть це питання із господарем та попередьте його завчасно про ваш візит.

3. Зустрічати гостей не обов’язково із різноманітними стравами на столі. Консультант з етикету Юлія Юдіна зауважує, що серед молоді вже помітна європейська тенденція зустрічати гостей із простими закусками та напоями.

Ви можете запросити гостя на чашку ароматного чаю або на келих вина із фруктами - цього достатньо, і це вважається етичним.

4. Беріть пару змінного взуття, збираючись в гості. Питання зняття взуття по приходу в гості залишається тонким запитанням і в більшій мірі хвилює саме жінок. До прикладу, ваша гостя прийшла в елегантному костюмі чи сукні. Вам буде незручно просити її замінити туфлі на домашнє взуття. Наш експерт запропонувала оптимальне рішення проблеми.

Я завжди рекомендую людям брати з собою змінне взуття. Це вирішує всі запитання.

5. Коректно повідомляйте гостям про закінчення вечірки. Аби не образити друзів та дати їм зрозуміти, що їх візит добіг кінця, у спокійному тоні розкажіть їм про ваші подальші плани на день. Подякуйте гостям за те, що вони завітали і проведіть їх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати безалкогольний мохіто вдома

Новини по темі