Ахтем Сеітаблаєв отримує листи від військових з побажаннями перемоги на паркеті

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Ахтем Сеітаблаєв: Фільм «Кіборги» навчив мене любити та цінувати життя
1plus1.ua

Режисер розповів про роботу над фільмом «Кіборги»

Поділитися:

Ахтем Сеітаблаєв, український актор, режисер та учасник шоу Танці з зірками під час онлайн-конференції в «КП в Україні» розповів про роботу над фільмом «Кіборги». Як зазначив партнер Олени Шоптенко на паркеті, він щодня отримує листи від військових зі словами підтримки та побажань їхній парі перемоги в шоу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахтем Сеітаблаєв про свій новий фільм: «За кожним героєм стрічки стоїть реальний чоловік»

«Спілкуючись з хлопцями під час зйомок «Кіборгів», я зрозумів, що вони не люблять говорити про війну, а хочуть говорити про звичайне життя, про те, що чекає на нас, коли закінчаться воєнні дії. Захисники мріють про свою участь у відродженні нової України, в якій дівчата ходять у гарних сукнях вулицями міст з посмішками на обличчі, про святкування національних свят. Саме військові розуміють ціну мирного життя, бо вони зараз змагаються за те, щоб ми могли кохати та робити світ кращим. Я дуже пишаюсь, що знаю цих хлопців та дівчат особисто, і тим, що вони набагато мудріші, ніж ми всі», - сказав режисер.

Ахтем зізнався, що починаючи роботу над фільмом, відчував відповідальність, в першу чергу, перед захисниками та глядачами, які побачать цю стрічку. У роботі над сценарієм команді допомагали як кадрові військові, так і учасники добровольчих батальйонів:

«Я вдячний військовим, яких всі ми знаємо як кіборгів, за те, що вони приймали активну участь в написанні сценарію разом з Наталкою Ворожбит, адже саме за їхніми спогадами ми створювали фільм. Участь наших захисників у проекті дала мені впевненість у тому, що цей фільм потрібен саме зараз. Наше суспільство повинно знати про ці події з перших вуст. На мою думку, ми можемо пишатися тим, що живемо в один час з такими людьми, як кіборги».

Режисер також поділився подробицями зйомок та зізнався, що вперше на знімальному майданчику стріляв з танку, а також знімав масову сцену за участі двох рот спецназу. Головна ціль, яку Ахтем  поставив перед собою та командою -  достовірно відтворити факти та емоції героїв у фільмі.

«Фільм «Кіборги» навчив мене любити та цінувати життя. Військові, певно тому і життєрадісніші за нас, адже знають, що кожна наступна хвилина може не наступити в їхньому житті. Я ще раз впевнився в тому, що маю дякувати Всевишньому, близьким та таким хлопцям як наші кіборги за те, що я маю можливість жити, працювати і бачити своїх дітей щодня».

Нагадаємо, прем’єра фільму «Кіборги» відбудеться в кінотеатрах в День Збройних сил України - 6 грудня. Після виходу стрічки на великі екрани, її показ запланований на телеканалі 1+1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Попри все: Ахтем Сеітаблаєв вийшов на паркет із серйозною травмою

Новини по темі