Традиційне морозиво виготовляють із таких основних компонентів – молока, вершків, цукру, ароматизаторів або смакових наповнювачів та яєчних жовтків. У наш час останні замінюють загущувачами, але це не шкодить здоров’ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вибирати справжні йогурт, морозиво та кефір: Поради Олексія Душки

Проблема в тому, що промисловики навчилися замінювати не лише яйця. Замість вершків вони використовують пальмову олію. Замість молока – воду. Замість натуральних ароматизаторів – хімічні.

Як порадили у Сніданку з 1+1, варто обирати молоко, виготовлене згідно з ДСТУ 4733. Це означає, що у складі морозива є виключно молочні продукти. А ДСТУ 4735 свідчить про те, що морозиво виготовлене з комбінованої сировини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де поласувати натуральним морозивом у Києві: 5 популярних локацій

Цікаво, що деякі люди відмовляються від вершкового морозива, віддаючи перевагу сорбетам або замороженому соку, позиціонуючи їх як менш калорійні десерти.

«Насправді в них багато цукру та мало соку. Цукру до 25 г на 100 г. Це багато. Цукру в молочному морозиві менше, ніж у замороженому соку», – пояснив біохімік Гліб Репіч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 надпростих рецептів, що надихнуть приготувати морозиво вдома