Як позбутись пігментних плям та веснянок: Поради косметолога

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Дізнайтеся, як запобігти появі небажаних плям на обличчі в домашніх умовах.

Поділитися:

Щойно пригріває перше весняне сонечко, на обличчі у жінок можуть з’являтися веснянки та пігментні плями. Чому в одних вони виникають, а в інших – ні? Чи можна їх позбутися в домашніх умовах?  Лікар-косметолог Ірина Медвєдєва відкриває секрети ідеальної шкіри. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 правил догляду за шкірою перед сном

Причини появи веснянок:

- спадковість

- хвороби печінки

- вагітність

- прийом деяких ліків

- алергія на мандарини, апельсини, бергамот

- парфуми із вмістом цитрусових олій. 

Методи боротьби з пігментними плямами

1. Лазерна корекція. Це салонна процедура, де лікар, згідно із величиною та глибиною плями, вирішує, скільки сеансів вам потрібно. Один сеанс коштує від 500 грн. Перед тим як йти на процедуру, не можна відвідувати солярій і користуватися пілінгами для обличчя.

За один сеанс неможливо повністю знищити пляму. Аби запобігти появі неприємних плям, користуйтесь сонцезахисними кремами, - зауважує експерт. 

2. Бодяга та крем Ахромін. Бодяга - це висушений порошок із прісноводних водоростей, який має освітлюючий та відлущуючий ефект. 

Розведіть суміш у перекисі водню (3 або 6 %) або простій воді. Робіть таку маску 5-6 разів на тиждень, і ваша шкіра стане світлішою. 

3. Народні засоби. Борошно або терта картопля добре висвітлюють шкіру. Додайте сік лимону або петрушки, а також м’якоть алоє. 

4. Рецепт Моніки Белуччі. Італійки мають темне густе волосся й чисту білу шкіру тільки тому, що регулярно користують тоніками на основі апельсинової цедри. 

Так як цитрусові можуть викликати алергічний ефект, такий засіб можна використовувати лише ввечері, - зауважує косметолог. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 звичок, за які ваша шкіра вам подякує

Новини по темі