Як правильно розібрати новорічну ялинку після свят

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Таміла Чехович розповіла, як швидко та акуратно розібрати ялинку та поскладати новорічні прикраси.

Поділитися:

Переважно ялинки розбирають після Старого Нового року, адже до цього часу вже встигають надокучити безліч колючих голок на підлозі. У студії «Сніданок з 1+1» ведуча рубрики «Затишно вдома» Таміла Чехович розповіла, як правильно розібрати новорічне дерево після свят.

Спочатку потрібно зняти з ялинки і поскладати крихкі прикраси. Маленькі кульки, наприклад, можна зберігати у прозорому пластиковому лотку для яєць. Великі іграшки краще складати в окрему коробку. За допомогою картону можна зробити перегородки і поділити коробку на невеликі відділи. Так кульки не зіпсуються і не розіб’ються.

Коробки краще підписувати, щоб наступного року легко знайти необхідні ялинкові прикраси. Наприклад, «кульки червоні», – рекомендує Таміла Чехович

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як доглядати за грошовим деревом

Щоб «дощик», гірлянди не заплутувались, їх можна намотати на основу, зроблену власноруч із крафтового паперу.

Перед тим, як викидати ялинку, краще одягнути захисні рукавички, щоб не поколоти руки. Потім розкласти старе покривало, покласти і замотати у нього ялинку. У такому вигляді дерево можна виносити викидати.

Якщо ж ялинка дуже велика, спочатку за допомогою кусачок відрізати гілля знизу дерева, а потім уже загорнути в покривало та викидати ялинку.

Зазначимо, що ялинку можна не викидати у смітник, а здати для переробки. Відомо, що у Києві спеціально для утилізації новорічних ялинок фахівці «Київзеленбуд» відкрили 10 пунктів. Вони працюватимуть до 1 лютого. Карту пунктів прийому новорічних ялинок у Києві можна переглянути за посиланням.

Проте, щоб уникнути клопотів із прибиранням голок після свят, наступного року ви можете замінити ялинку вічнозеленою новорічною араукарією

Новини по темі