Як створюють ліки: ексклюзивний репортаж із фармацевтичної компанії від “Сніданку з 1+1”

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Таємниці створення лікарських засобів: скільки часу потрібно аби розробити один препарат?

Поділитися:

Лікарські засоби поділяються на оригінальні і генеричні. Генеричні засоби є значно дешевшими, оскільки створення оригінального препарату потребує значних коштів і 10-20 років на розробку. Аналоги наразі доступніші і якість препаратів відповідає оригінальному продукту. Фармкомпанія «Артеріум» є одною з найбільших в Україні. Як і інші українські виробники, вона  розробляють саме генеричні ліки. У сюжеті “Сніданку з 1+1” розповіли подробиці створення лікарських засобів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Київщині виявили ботулізм: як вберегтися від хвороби (поради лікаря)

Не дивлячись на те, що генерики розробляються швидше за оригінальні засоби, створення препарату займає не менше двох років.  Етапи вироблення медикаменту складаються з процесів формування ідеї, вивчення теоретичної частини, як: огляд патентів, літератури, формування профілю якості майбутніх ліків. А далі йде найцікавіший процес – лабораторні дослідження і експериментальне відтворення визначеної технології.

Після необхідних дослідницьких процесів починають відтворюватись великі партії розробленої продукції і оптимізація виробництва зі збільшенням масштабу. Передостанній етап передбачає складання реєстраційного досьє, де детально описується кожний етап дослідження. Після перевірок препарат виходить на ринок, пройшовши довгий шлях, аби потрапити до рук споживачів. 

Більше цікавого та корисного дивіться у будні у "Сніданку з 1+1" з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна".

Новини по темі