Страховка на відпочинок: який обрати страховий поліс і що він покриває? (розповідає експерт)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як правильно вибрати страховий поліс: поради експерта
Pexels/Mikhail Nilov

Неприємності на відпочинку підстерігають нас на кожному кроці. Як себе застрахувати своє самопочуття на період відпустки?

Поділитися:

Як правильно вибрати страховий поліс? Що покривають страховки? Як перестрахуватися від коронавірусу? Про це в ефірі Сніданку 1 + 1 розповіла експертка по туристичній діяльності Олена Бойко.

Керівник департаменту туризму стверджує, що за останній рік почали купувати страховку також і для вітчизняних курортів. Тому буде не зайвим знати, на що звертати увагу при виборі страхового поліса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖКусючі блохи на Азовському морі: як захистити шкіру? Розповідає дерматолог (ВІДЕО)

►Коли купуєте страховку, насамперед зверніть увагу на ліміт страхової суми – тобто скільки ваша страхова в разі нещасного випадку заплатить за лікування.

►Також уважно дивіться, що саме вам покриють: чи то переломи, чи то застуди та інфекції. А от ціна страховки залежить від країни, куди ви летите. Так, наприклад, доба страхування в Європі коштує 1,5 євро, а в Америці близько 5 доларів. 

Однак, що гарантує туристичний поліс, якщо ви купуєте путівку через агенцію? Олена Бойко розповідає:

В пакеті обов’язково йде мінімальний поліс по мінімальній ціні, але він гарантує, що для тої країни, куди ви подорожуєте, цього пакету буде достатньо. Також він гарантує те, що вас будуть лікувати на цю суму.

Медичне страхування, як правило, включає:

  • Стаціонарне лікування
  • Амбулаторне лікування
  • Невідкладну допомогу
  • Гострий зубний біль

Яке буває страхування в Україні? 

Страховка – це норма життя. Існує два варіанти страхування:

  1. Коли люди їдуть самостійно на відпочинок (дикий туризм), вони самі можуть обирати, страхуватися їм чи ні.
  2. Коли люди їдуть через туристичну компанію, то страхування безумовно включається в пакет послуг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖОльга Сумська після ночі у вагоні без кондиціонера: «Люди добрі, це пекло, це страшні тортури». Укрзалізниця прокоментувала (відео)

Які є нюанси страхування?

Бажано, щоб ви були тверезі. Чому? Олена Бойко продовжує:

Якщо ви зламаєте руку чи ногу, через те, що пішли на лижі, при цьому ледве тримаючись на ногах, вас все одно вилікують. Проте потім можливі певні нюанси. Але якщо ви просто схопили застуду, ніхто довідку від нарколога потребувати від вас не буде.

Як перестрахуватися від ковіду?

Зараз кожна страхова компанія у звичайний поліс включає COVID-19. Проте є нюанси, про які детально розповіла експертка:

Наприклад, якщо людина захворіла в останній день відпочинку, лікувати його будуть лише в рамках дії тура. Також є страховка від невиїзду. Проте коли ви купуєте її, слід звертати увагу, на одну людину страховка розрахована чи на всю родину. Тобто треба розуміти, що якщо до України не виїжджає вся родина, страховка оплачує перебування за кордоном або лише захворілого, або всю родину.

Які ще існують страхові програми дізнаєтесь з сюжету ефіру ранкового шоу «Сніданок з 1+1» за 29 червня.

Новини по темі