Як вибрати безпечне зимове взуття та правильно доглядати за ним (поради ортопеда)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Чи безпечне для ніг взуття зі штучних матеріалів та як доглядати за улюбленою парою взимку?

Поділитися:

Зимове взуття має бути практичне, зручне, тепле, комфортне і звісно, красиве. Вибір зимових черевиків – справа відповідальна. Як обрати безпечне взуття та доглядати за ним, щоб його не з’їли реагент, разом зі снігом, розповідають у «Сніданку з 1+1».

Яке взуття безпечне для ніг, а яке – ні

Все більшої популярності набуває взуття з еко-шкіри або замінників, а також синтетичне. Раніше вважалося, що у штучному взутті нога не провітрюється, пітніє та усі наявні бактерії розмножуються. Чи справді взуття зі штучних матеріалів небезпечне для здоров’я, розповідає лікар-ортопед, травматолог Максим Циганок:

«Немає значення, із якого матеріалу сьогодні виробляється взуття, мова про нормальне, якісне взуття. Особливо, якщо у вас немає якоїсь індивідуальної алергії на будь-який компонент синтетики».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трендові зимові сукні 2021-2022 (поради від дизайнера Андре Тана)

Що справді важливо – вентиляція і щоб взуття не було тісним. Максим Циганок наголошує:

«Потрібно слідкувати за гігієною стоп. Бажано, щоб внутрішня устілка була з натурального міху або шерсті».

Важливо пам’ятати, прийшовши на роботу з холодної вулиці, варто змінити зимове взуття на легке, змінне. 8 годин у приміщенні в зимовому взутті, навіть якісному – стрес для організму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як краще вдягнутися на новорічний корпоратив? (коментує дизайнер Андре Тан)

Як доглядати за взуттям взимку

Дощ, сніг, бруд, реагенти негативно впливають на зимове взуття. Щоб продовжити життя зимової пари взуття більше, ніж на сезон, необхідно використовувати спеціальні засоби для догляду. Віск, губки, крем-блиск, спреї для захисту від вологи – їснує безліч різноманітних засобів для догляду за взуттям.

Для шкіряного це – губка і віск, для замшевого – фарба і спрей, що нейтралізує вологу.

Якщо на взутті вже з’явилися соляні розводи, їх видалити теж можна. Для цього необхідно під теплою водою м’якою губкою стерти, дати повністю висохнути та потім заново обробляти спреєм та іншими засобами.

Як доглядати за взуттям, аби воно довше служило? Дивіться сюжет:

Новини по темі