Як вибрати морозиво без рослинних жирів та чи дійсно лікує воно горло

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як вибрати якісне морозиво по дсту: морозиво без рослинних жирів
Pexels/Daria Shevtsova

До Всесвітнього дня морозива в ефірі «Сніданку з 1+1» запитали у доктора медичних наук Юлії Дєєвої чи лікує морозиво горло.

Поділитися:

Влітку кожні 3 хвилини продається порція морозива. Близько 15 мільярдів літніх холодних ласощів людство споживає щороку. Цей десерт є гарним антидепресантом: після морозива в людини виділяється гормон щастя серотонін, який знімає втому та покращує настрій. Та окрім цього, цей холодний десерт лікує!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рідкісне сонячне затемнення та ретроградний Меркурій: як це вплине на наші емоції та вчинки (розказує астролог)

Морозиво навіть в сучасній медицині допомагає після видалення мигдалин, стверджує доктор медичних наук Юлія Дєєва:

Холод знімає набряк і трошки звужує судини. Раніше лікарі навіть пропонували дитині після видалення мигдаликів споживати морозиво, для того, щоб скоротити судини та зменшити ризик кровотечі. Зараз в нас сучасні підходи видалення мигдаликів і це не потрібно, але шкоди від споживання морозива не буде, адже це смачно та підвищує настрій пацієнта.

Морозиво навіть загартовує. Якщо їсти повільно та невеликими шматочками, виникає звичка до холодної температури та взимку горло турбуватиме набагато менше. Лікарка продовжує:

Це такі загартувальні процедури. Якщо їсти морозиво поступово та постійно, то воно допоможе добре переносити як і охолодження, так і перегрівання.

Проте аби морозиво принесло лише користь, потрібно уважно дивитись його склад. Мар’яна Гірняк, директорка з виробництва фабрики морозива, зазначила, що морозиво буває трьох видів залежно від ДСТУ:

  • ДСТУ 47 33 – пломбірне морозиво, вершкове або молочне, залежно від відсотків жиру в ньому (від 12 до 20%). Масляні жири не допускаються в морозиві, яке виготовляється згідно з ДСТУ 47 33.
  • ДСТУ 47 35 – морозиво комбінованого складу жиру, яке може містити як рослинний жир, так і тваринний. Даний вид не має містити кислот. Воно корисне, особливо для тих людей, які не вживають масло та хочуть, щоб морозиво було меншої жирності. Такі види морозива можуть мати  4% жиру.
  • ДСТУ 47 34 – морозиво плодово-ягідне: сорбет чи заморожений лід. Люди, які не можуть вживати лактозу, але люблять морозиво, можуть влітку поласуватись саме цим.

А чим ласувались люди в давнину? Як давно існує морозиво та яку країну можна назвати «батьком морозива»? Можна дізнатись в ефірі ранкового шоу «Сніданок з 1+1» від 10 червня.

Новини по темі