Як війна в Ізраїлі вплине на Україну: пояснення ексміністра закордонних справ Павла Клімкіна у "Сніданку з 1+1"

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Війна в Ізраїлі: як вплине на Україну та світову політику
Freepik

У "Сніданку з 1+1" Павло Клімкін пояснив, як зміниться ставлення Заходу до України через війну в Ізраїлі.

Поділитися:

Увесь світ сколихнули події в Ізраїлі. Багато українців хвилюються, що це спричинить меншу підтримку України світовою спільнотою, а США змістить фокус на допомогу Ізраїлю. Що зараз відбувається на Близькому Сході, та як це вплине на сучасну політичну арену, у “Сніданку з 1+1”, що виходить у будні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, розповів ексміністр закордонних справ Павло Клімкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Всі дані російського злочинця в один клік: у випуску «Рік. Харківщина» Дмитра Комарова на “1+1 Україна” покажуть «Схему війни» та розкажуть про долю окупантів, яким оголошено звинувачення

Найбільша поразка ізраїльської розвідки за 50 років

Палестинський рух опору ХАМАС довго планував сучасну атаку, адже для них ця війна — символічна. Ізраїльтяни мають серйозний контроль на периметрі сектору Гааза із застосуванням просунутих технологій, проте все це вийшло з ладу через масштабну кібератаку. Ексміністр закордонних справ не заперечує ймовірності допомоги третьої сторони палестинцям:

"Я абсолютно впевнений, що хтось допомагав палестинцями запланувати цю операцію та здійснити її".

Сектор Гааза знаходиться у стані напівблокади, там просто немає достатньо ресурсів для таких дій. На думку експерта, помилкою Ізраїлю стала самовпевненість, через яку вони недооцінили супротивника. Так, США підняли власні авіаносці на Близькому Сході, проте вони будуть застосовані не як зброя проти ХАМАС, а як спосіб утримання сусідніх арабських країн від участі у конфлікті.

Теорія змови: Америка готує другий фронт до можливого нападу Китайської Народної Республіки на Тайвань

Експерт пояснює, що події в Ізраїлі справді можуть завдати удару по економіці Китаю. КНР споживають багато нафти з Близького Сходу, а тому потенційна війна тамтешніх арабських країн стане загрозою економічної стабільності держави. Павло Клімкін зазначає, що у наступних пів року мають статися ще дві ключові події: вибори на Тайвані в січні та зустріч Сі Цзіньпіня та Джо Байдена у листопаді. 

"Не вважаю, що другий фронт, але це точно змінює геополітику", — відповідає Павло Клімкін.

Вплив війни в Ізраїлі на Україну 

Експерт не вважає, що побоювання щодо втрати підтримки заходу є обґрунтованими. Америка розглядає сучасну геополітичну ситуацію глобально, а тому поразка української демократії свідчитиме про масштабні недоліки всієї світової політики. Тож Захід і далі буде зацікавленим у сприянні Україні. Ми маємо спільні цінності, які зобов'язують лідерів західних країн не закривати очі на російсько-українську війну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як проходить військовий облік жінок-медиків: роз'яснення експертів

Якою має бути українська модель незалежності

"Україна — член НАТО, член Європейського Союзу зі своїм голосом. Ізраїльська модель для України не працює. У неї є чому повчитися, але вона не є можливою для нас", — стверджує ексміністр закордонних справ Павло Клімкін.

Дивіться "Сніданок з 1+1" у будні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube, а також "Сніданок. Вихідний" у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

"Сніданок з 1+1" в соцмережах:

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі