Як заготовити м'яту на зиму: (поради Антоніни Лесик)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Які різновиди м'яти бувають та які є оригінальні методи її заготовки на зиму (розказує Антоніна  Лесик)
freepik.com

Як краще зберігати м'яту?

Поділитися:

Літо у розпалі, а це означає, що пряні трави набувають своєї сили та аромату. М'ята росте чи не у кожному саду. Які різновиди м'яти бувають та які є оригінальні методи її заготовки на зиму, розказує садова блогерка Антоніна Лесик у Сніданку з 1+1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як врятувати кімнатні рослини після довгої розлуки: поради Антоніни Лесик (ЕКСКЛЮЗИВ)

Які різновиди м'яти бувають

►Найпопулярніший вид м'яти в Україні та й в цілому світі це м'ята перцева. Вона має подовжені листочки, характерний аромат та виражений ментоловий смак. Саме з неї виготовляють ефірні олії, ліки і той самий ментол. Вона сама по собі дуже активно розростається, навіть якщо за нею не доглядати.

М'ята кучерява, або колосоподібна має такий самий насичений аромат, але більш м'який смак. Вона росте красивими, компактними кущиками.

М'ята яблучна, або кондитерська має легкий яблуневий присмак і при кулінарній обробці не гірчить. Ідеальна для приготування десертів.

М'ята болотна, або блошина теж дуже невибаглива до догляду.

Як росте та розмножується м'ята

М'ята росте на всіх типах ґрунтів і розмножується або поділом куща, або відводками.

Як правильно заготовляти м'яту на зиму

►Найпопулярніший та найпростіший спосіб заготовити  м'яту — засушити.

Можна зібрати у пучки та підвісити або відібрати листя та розкласти його на папері або тканині.

Головне при сушці: на м'яту не має потрапляти пряме сонячне проміння, воно позбавить її ментолу.

►Також м'яту можна заморозити.

Оригінальний спосіб заготовити м'яту: рецепт Антоніни Лесик

1. Візьміть гілочку м'яти

2. Помийте, обсушіть і відділіть листя від пагонів.

3. Готуємо цукровий сироп: беремо склянку води і склянку цукру, уварюємо до повного розчинення цурку.

4. Додаємо листя м'яти. Пропорцію обирайте на свій смак.

5. М'ята має віддати всі свої смаки та аромати. Потрібно процідити та розлити у скляні пляшки.

Такий сироп може зберігатись близько року. його можна додавати до чаю, готувати десерти, поливати млинці та морозиво, робити домашній лимонад та коктейлі.

Окрім неймовірного смаку та аромату м’ята має виражені заспокійливі властивості. А спокій та рівновага – це саме те, що нам всім зараз потрібно.

Дивіться поради Антоніни Лесик у Сніданку з 1+1

Новини по темі