Як захиститися від нападника на вулиці: Поради експерта

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

У новій рубриці «Самозахист» розповідають, що робити, щоб захиститися в разі нападу.

Поділитися:

Імовірно вам хоч раз доводилося повертатися додому ввечері, коли на вулиці вже майже нікого немає. Тоді поодинокі фігури не заспокоюють, а навпаки викликають почуття страху та небезпеки.

Останнім часом рівень вуличного насильства підвищився. Тож аби вберегти себе від нападу зловмисників, «Сніданок з 1+1» започаткував нову рубрику – «Самозахист».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як захистити дім від злодіїв

Експерт з особистої безпеки Ілля Вако підготував кілька базових порад та моделей поведінки, які допоможуть захистити себе при зустрічі з нападником.

НЕОЧІКУВАНЕ ЗАВДАННЯ ДЛЯ НАПАДНИКА

Спочатку потрібно визначитися, в яку сторону йти. Згадайте, де імовірніше буде більше людей. Як би це парадоксально не звучало, та варто розпочати діалог із зловмисником. Людині, яка заважає вам пройти, варто дати завдання. В такому випадку спрацьовує ефект несподіванки. Ви при цьому швидко крокуєте та усміхаєтеся.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як захистити дитину від агресії в школі.

Якщо робити це впевнено, не зупинятися та не замовкати, можна виграти декілька секунд, щоб втекти від нападника.

Такий варіант підходить для жінок, які можуть себе контролювати та залишатися холоднокровними в критичних ситуаціях. Проте, що робити, якщо вас паралізував страх і ви навіть не можете рухатися?

ЗЧИНЯЙТЕ ГАЛАС

В такому випадку є інша стратегія – галасувати. Чим більше шуму, тим більше шансів втекти від нападника.

Не бійтеся поводити себе неадекватно, шокуйте нападника, галасуйте. Запам’ятайте найголовніше – ніколи не почувайте себе жертвою, тоді ви не залишите шансів зловмисникам.

Новини по темі