Як зберігати листя салату в холодильнику: 3 способи

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як зберігати листя салату в холодильнику свіжим
freepik.com

Три способи зберігання листя салату в холодильнику

Поділитися:

 

Основні правила для зберігання листя салату в холодильнику, щоб забезпечити його свіжість та соковитість протягом тривалого часу. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖЯк зберегти смак та аромат свіжої зелені в холодильнику

Три способи зберігання листя салату в холодильнику

  1. Вологий кухонний рушник або паперові рушники. Заверніть листя салату в вологий кухонний рушник або паперові рушники. Потім покладіть їх до пластикового пакета або в контейнер з герметичною кришкою та закрийте. Це допоможе утримати вологу, яка зберігає свіжість листя салату. Періодично перевіряйте вологість рушників і замінюйте їх, якщо вони стають сухими.

  2. Пластиковий контейнер з вологою губкою. Покладіть листя салату у пластиковий контейнер або пластиковий пакет. Додайте вологу губку або декілька зволожених кухонних рушників до контейнера. Губка або рушники утримуватимуть вологу, але не дозволять зайвій волозі потрапити до салату. Закрийте контейнер і зберігайте в холодильнику.

  3. Вакуумне пакування. Якщо у вас є пристрій для вакуумного пакування, ви можете вакуумно упакувати листя салату. Покладіть салат в пластиковий пакет для вакуумного пакування та запакуйте його. Вакуумне пакування допоможе зберегти свіжість салату на тривалий час, забезпечуючи ізольоване середовище.

Незалежно від способу зберігання, рекомендується тримати салат у холодильнику при температурі близько 0-4 градусів Цельсія і використовувати його протягом 3-5 днів для найкращої якості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продукти, які довго зберігаються без холодильника: чим запастися на випадок вимкнення електроенергії

Як зберігати листя салату в холодильнику: поради Антоніни Лесик

1. Листя салату миємо, перебираємо, перевіряємо, щоб серед нього не було жовтого чи зів’ялого листя, та викладаємо у пластиковий контейнер. На дно контейнера попередньо підкладаємо паперовий рушник. Не дуже пресуємо листя, залишаємо в контейнері трохи повітря, зверху кладемо паперовий рушник та закриваємо кришку. Після цього контейнер ставимо до холодильника.

Якщо салат немає часу перебирати і мити, можна взяти піддон для харчових продуктів, покласти в нього листя та завернути харчовою плівкою або ж вологим рушником та поставити до холодильника.

Набираємо у миску чи склянку воду та ставимо листя салату зрізом вниз. Зверху накриваємо харчовою плівкою чи вологим рушником і ставимо до холодильника.

Консервація чи заморозка: як зберегти вітаміни і не наразитися на небезпеку:

Новини по темі