Як зрозуміти чи безпечна вода у басейні та скільки коштує рятування від спеки у місті (відео)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як визначається чистота води в басейні і що повинно насторожити
Pixabay

Врятуватися від спеки краще за все повним зануренням в прохолодний басейн. Але наскільки там чиста і безпечна для здоров'я вода — дізнавався «Сніданок 1+1»

Поділитися:

Шалена спека стоїть по всіх містах України. Кореспондент «Сніданку 1+1» Антон Ночвін розказав, де саме можна охолодитися в спекотному місті, проінспектував басейни та розказав скільки буде коштувати релакс біля басейну.

Отже, щоб охолодитися у місті Київ за обладнання біля басейну доведеться заплатити біля 300 грн, у регіонах буде дешевше. У цю вартість входить безпосередньо басейн, лежак на цілий день, прохолодні напої з бару та сонцезахисна парасоля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖКупатися в Дніпрі: чи загрожує це здоров’ю людей та чому так забруднена вода у річці (коментує еколог)

Чи безпечна вода у басейнах?

Уявіть собі скільки за день людей плаває у басейні! За безпеку та блакитний колір води відповідає ціла система водоочищення та величезні фільтри. Додатково воду дезінфікують хлором. Його кількість має бути в нормі (одна одиниця від кількості води), не подразнювати шкіру та не виїдати очі. Робітники басейнів стверджують, що дезінфікують воду сучасними, безпечними для здоров'я засобами. 

Кожного дня для безпеки плавців басейн очищують та вимірюють рівень PH та хлору за допомогою тесту. Для цього черпається вода з басейну спеціальною коробкою, у кожний отвір додається пігулка, все ретельно збовтується та за 30 секунд дивимося результат тесту. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кусючі блохи на Азовському морі: як захистити шкіру? Розповідає дерматолог (ВІДЕО)

Ознакою забрудненого басейну є мутна, непрозора вода, слизькі борти та сходи басейну. У разі виявлення, після відвідування басейну, подразнень на шкірі, очах, вухах, при шлункових розладах та нутоды — негайно зверніться до лікаря!

Дивіться відео сюжет у програмі «Сніданок з 1+1» про те, як правильно дезінфікувати воду в басейні.

Новини по темі