Чи небезпечний фермерський лосось: 5 ознак якісної риби від Костянтина Грубича

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Ознаки якісної червоної риби (поради експертів)
Freepik

У "Сніданку з 1+1" Костянтин Грубич розповів, як обрати якісну червону рибу.

Поділитися:

Медіапростір заполонили новини про небезпеку фермерського лосося небезпечний. Низка організацій з охорони здоров'я та екологічних експертів радять надавати перевагу дикій рибі. Чи справді штучно вирощений лосось несе ризики для здоров'я та як обрати якісну рибу, розповів Костянтин Грубич у "Сніданку з 1+1"який виходить у будні з 07:00 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна", телеканалі ТЕТ та на YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому на прилавках з'явилася неякісна сіль: коментар експертів у "Сніданку з 1+1"

Фермерський та дикий лосось: у чому різниця

Дикий усе життя росте сам у природних умовах, звідки його виловлюють. Фермерську рибу з ікринок вирощують фахівці, підгодовують спеціальними кормами та антибіотиками. Зазвичай цінник на дику рибу є набагато вищим аніж на штучно вирощену.

Види дикого лосося

  • горбуша
  • кета
  • нерка
  • чавича
  • кижуч

На ринках України представлені такі види дикого лосося: Атлантичний, форель та кижуч. 

Лосось

Фото: Unsplash.com

Чи справді фермерський лосось небезпечний

Фахівці запевняють, що ґрунтовних підстав для такого твердження немає. В Україні існує жорсткий контроль за якістю харчування для риби. Так, у кормах використовують ендосульфан, який допомагає боротися з паразитами, проте його застосування обмежене та припиняється за кілька днів до забою риби.

"Рибу на фермах годують високоякісними кормами, тому фактично лосось, вирощений на фермі, може нічим не поступатися дикій рибі за тим лише виключенням, що ви будете чітко розуміти який його хімічний склад", — пояснює Олена Сидоренко, експертка з якості риби, професорка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3 поради щодо вибору якісного ланч-боксу для дитини від Костянтина Грубича

Ознаки якісного лосося

  1. Риба гладка і волога.
  2. Луска срібляста без плям.
  3. Зябра червоні або рожеві.
  4. Очі чисті, а плавці цілі.
  5. Запах свіжий.

Дивіться “Сніданкок з 1+1” щодня з 7:00 до 9:30 на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Сніданок в соцмережах:

Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі