Чи очікувати на масований ракетний удар 24 лютого: коментує представник повітряних сил ЗСУ

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Чи очікувати на масований ракетний удар 24 лютого: коментує експерт
Freepik

До чого треба готуватись 24 лютого?

Поділитися:

У річницю повномасштабного вторгнення рф можливий ракетний удар по містах України. Як вважають у Головному управлінні розвідки, росіяни це можуть зробити, щоб нагадати, як усе почалося. До чого готуватись 24 лютого та чи можна не зважати на сигнали повітряної тривоги цими днями? Про це в "Сніданку з 1+1" поговорили з речником командування повітряних сил ЗСУ Юрієм Ігнатом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексклюзив ТСН: Наталія Мосейчук та Максим Сухенко поговорять із Борисом Джонсоном у ефірі Національного марафону "Єдині новини"

Як попереджає військово-політичне керівництво, цими днями росія може завдати чергові ракетні удари. Варто бути максимально обережними та не нехтувати сигналами повітряної тривоги. Речник командування повітряних сил ЗСУ також закликає не панікувати та вірити в сили ППО.

"До річниці повномасштабного вторгнення прикута велика увага світу. Дата 24 лютого є символічною і для окупантів, тому що в них сьогодні свято, від якого ми відмовились (23 лютого - ред). Під ці дати можливі загострення, але необов'язково. Ворог теж може бачити, що ми приділяємо увагу цим датам і застати зненацька, вдаривши раніше або пізніше. Ми мусимо бути готові 24\7, як повітряні сили. Вони несуть бойове чергування, відстежують все, що рухається в повітряному просторі України, а також далеко за її межами. Це стандартна практика контролю повітряного простору довкола території України. Також використовуємо дані наших партнерів. Ми будемо робити те, що завжди: буде загроза — будемо збивати. Тож, просимо зберігати спокій, вірити в ППО та залишатися в укритті, коли є сигнал небезпеки", — зазначив Юрій Ігнат.

Дивіться повне інтерв'ю в "Сніданку з 1+1".

Новини по темі