Чим небезпечний PowerBank та як вберегти оселю від пожежі (поради експерта)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як правильно обирати та використовувати PowerBank: поради експерта
Freepik

В одній зі столичних багатоповерхівок нещодавно стався вибух портативного акумулятора, який сьогодні є ледь не в кожній українській домівці.

Поділитися:

В умовах відключень електроенергії повербанк став рятівником, який допомагає підзарядити гаджети та залишатися на зв'язку. Але як вберегтися від ризиків та правильно використовувати повербанк? Про це детально поговорили у "Сніданку з 1+1" з експертом Андрієм Лемешко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правила безпеки при використанні портативних газових плит (що не можна робити)

Як пояснив спеціаліст з ремонту побутової техніки, повербанк може вибухнути через коротке замикання батареї. А воно може відбутися у зв'язку з механічним пошкодженням або перепадами напруги в мережі. Щоб вберегти себе, експерт в першу чергу радить ретельно обирати пристрій.

"Купавати варто повербанки тільки у перевірених продавців. Потрібно бути впевненим в бренді, адже зараз на ринку дуже багато ноунеймів. Використовувати також слід зарядні пристрої, які йдуть в комплекті з цим повербанком", — пояснив спеціаліст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правила безпечного використання свічок: що категорично не можна робити

Правила безпечного використання PowerBank

  • Заряджати портативний акумулятор слід лише тоді, коли ви знаходитесь вдома. 
  • Не можна залишати повербанк на зарядці на ніч.
  • В жодному разі не можна накривати повербанк або класти його на постіль.
  • Якщо повербанк став часто нагріватися, його слід перевірити у майстра з ремонту техніки, а краще взагалі припинити ним користуватися.

Що робити у разі пожежі

"Якщо ж повербанк все ж таки загорівся, не гасіть його водою. Це тільки ускладнить ситуацію. Потрібно перекрити до нього доступ кисню. Елемантарно можна навіть накрити каструлею", — розповів експерт. 

Новини по темі