Де в Україні можна заправитися без черг: журналіст «Сніданку з 1+1» знайшов регіон, де стабільна ситуація з пальним

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Де можна заправитися без черги: у "Сніданку з 1+1" назвали область, де найменший дефіцит бензину в Україні
freepik.com

У "Сніданку з 1+1" дослідили, в якому регіоні України можна заправити машину без черг?

Поділитися:

Через війну, яку росія розпочала проти України, у нас зараз відчувається значний дефіцит пального. Та є область, в якій можна заправитися майже без черг. Що це за область, дослідили у "Сніданку з 1+1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дефіцит пального в Україні: як швидко Україна подолає кризу

До 24 лютого пальне в Україну надходило трьома шляхами: російські, білоруськи поставки та морськими шляхами. Спочатку країну рятував європейський експорт та Кременчуцький нафтопереробний завод, але він після російських ракетних обстрілів, на жаль, припинив свою роботу. До того ж, тими самими ракетними обстрілами росіяни знищили багато об'єктів цивільної інфраструктури в Україні, серед яких і нафтобази. Тож дефіцит бензину в Україні став дуже суттєвим, адже темпів поставок пального з Європи залізницею та автомбільним сполученням Україні явно недостатньо.

Та, незважаючи на дефіцит по всій Україні, є в нашій державі область, де заправити машину можна майже без черг. Це прикордонна Закарпатська область, розповідають у "Сніданку з 1+1". В цьому регіоні ситуація дещо стабілізувалася: місцева влада повідомляє, що за останні дні в області зросла частка підприємців, які завозять пальне з Європи. Тож наразі це чи не єдина область в Україні, де можна вільніше заправитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де знайти роботу в Україні: створять єдину базу вакансій, яка буде оновлюватись в режимі реального часу

В Уряді прогнозують, що поступово ситуація з пальним по всій Україні буде покращуватися, однак зараз дефіцит бензину та дизельного пального залишається на високому рівні. Дефіцит газу дещо нижчий.

Нагадаємо, в Україні призупинили державне регулювання цін на пальне. Це повинно було "відпустити" ринок і зменшити дефіцит на пальне в Україні, проте у більшості регіонів нашої держави ситуація щодо забезпечення бензином і дизпаливом залишається близькою до критичної.

Дивіться сюжет "Сніданку з 1+1", в якому розповідається, де в Україні можна заправитися без черг:

Новини по темі