Дієтолог розповів, як не стати фруктовим наркоманом
У фруктах міститься не лише чимало вітамінів, а й цукру.
У програмі Сніданок з 1+1 дієтолог Олександр Кущ розповів, як правильно їсти фрукти, щоб не стати цукровим наркоманом.
Не секрет, що фрукти містять не лише багато вітамінів, а й багато цукру. Проте мало хто обмежує себе в поїданні бананів чи винограду.
Багато людей помилково вважає, що найбільше вітамінів міститься у фруктах, але це не так. Найбільше їх у продуктах тваринного походження, – стверджує дієтолог.
У 500 г. винограду міститься 75 г. цукру.
У 500 г. бананів – 60 г. цукру.
У 500 г. кавуна – 45 г. цукру.
Інколи я запитую людей: «Чи дали б ви своїй дитині з’їсти три столові ложки цукру?». Більшість стверджує, що ні. Проте ніхто не обмежує дитину в кількості фруктів, а дарма, – каже дієтолог.
За словами експерта, вуглеводи повинні становити 55-60% від щоденного раціону людини. Проте варто обмежувати себе в споживанні простих вуглеводів.
Якщо організм буде отримувати занадто багато простих вуглеводів, то за рік людина з’їсть 150 цукру, – каже дієтолог.
Дієтолог стверджує, що добова норма фруктів для дорослої людини становить 500 г. Краще їсти фрукти невеликими порціями в першій половині дня.
Нагадаємо, що нещодавно дієтолог назвав три фрукти, що допомагають схуднути.