Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

Донер-кебаб: Як приготувати популярний стріт-фуд удома

Дізнавайтеся смачний рецепт домашньої шаурми.

Донер-кебаб, або шаурма, як її називають у багатьох країнах на Близькому Сході, завоювала Європу в кінці XX століття. У Німеччині вона називається донер, в Польщі та Англії – кебаб, у Болгарії – дюнер, у Бельгії – піта-дюрюм, у Греції – гірос, а ми перейняли ізраїльський варіант – шаурма.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крепи, лефсе, панкакор: Як готують млинці у різних країнах

ІНГРЕДІЄНТИ

Курка

Морква, помідор, червона капуста, солоний огірок, червона цибуля

Лимон

Часник сухий

Сир

Сметана

Зелень

Лаваш

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт справжньої італійської піци від Марко Черветті

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Замаринувати курине філе у майонезі зі спеціями (куркума та карі). Краще її залишити «відпочивати» в маринаді на ніч.
  2. Нарізати капусту, помідор, огірки, цибулю.
  3. Посмажити шматочки куртки.
  4. Додати до сметани зелень та трохи лимонного соку, сухого часнику.
  5. Змастити лаваш приготованим сметанним соусом, потім покласти на нього нарізані овочі, смажену курку, сир.
  6. Загорнути лаваш та покласти його на пательню, щоб він підсохнув.

Деталі приготування та загортання начинки у лаваш дивіться у відео.

Більше новин