Донер-кебаб: Як приготувати популярний стріт-фуд удома

Дізнавайтеся смачний рецепт домашньої шаурми.
Донер-кебаб, або шаурма, як її називають у багатьох країнах на Близькому Сході, завоювала Європу в кінці XX століття. У Німеччині вона називається донер, в Польщі та Англії – кебаб, у Болгарії – дюнер, у Бельгії – піта-дюрюм, у Греції – гірос, а ми перейняли ізраїльський варіант – шаурма.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крепи, лефсе, панкакор: Як готують млинці у різних країнах
ІНГРЕДІЄНТИ
Курка
Морква, помідор, червона капуста, солоний огірок, червона цибуля
Лимон
Часник сухий
Сир
Сметана
Зелень
Лаваш
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рецепт справжньої італійської піци від Марко Черветті
ПРИГОТУВАННЯ
- Замаринувати курине філе у майонезі зі спеціями (куркума та карі). Краще її залишити «відпочивати» в маринаді на ніч.
- Нарізати капусту, помідор, огірки, цибулю.
- Посмажити шматочки куртки.
- Додати до сметани зелень та трохи лимонного соку, сухого часнику.
- Змастити лаваш приготованим сметанним соусом, потім покласти на нього нарізані овочі, смажену курку, сир.
- Загорнути лаваш та покласти його на пательню, щоб він підсохнув.
Деталі приготування та загортання начинки у лаваш дивіться у відео.
Новости по теме
Сосиски в паніровці з сиром: простий рецепт зі Сніданку з 1+1, який захочеться зберегти
Любов лікує: вчені встановили, що щасливі стосунки знижують ризик ранньої смерті на 40%
Хрумка скоринка й ніжна начинка: французький жульєн у булочці, який зникне зі столу за хвилини – рецепт зі Сніданку з 1+1
Не чіа, авокадо або матча: чому саме капуста стала найкращим суперфудом 2026 року