Крепи, лефсе, панкакор: Як готують млинці у різних країнах
Дізнавайтеся цікаві варіанти популярної страви.
Цього року свято Масляної в Україні відзначають з 12 по 18 лютого. У цей час господині намагаються здивувати своїх гостей оригінальними млинцями. Чому б не скористатися рецептами млинців із різних країн?
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Тещині млинці»: 5 рецептів для святкового столу
ФРАНЦІЯ
Тонкі французькі млинці називають крепами. Зазвичай їх печуть із пшеничного борошна, їдять на сніданок або на десерт.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не погладшати за масляний тиждень: Поради дієтолога
А ось млинці під назвою «сюзетт» подають із ароматним помаранчевим соусом, приготованим на основі лікерів.
СКАНДИНАВІЯ
Тут картопляні млинці звуться лефсе. Ними смакують із варенням, корицею або солодким сиром.
НОРВЕГІЯ ТА ДАНІЯ
Млинці згортають у трубочки. Опісля один бік змащують вершковим маслом і посипають цукром із прянощами.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 рецептів млинців на кожен день
ШВЕЦІЯ
Шведи готують панкакор – млинці, які подають зі збитими вершками та варенням. Четвергами вони печуть солоні млинці, якими смакують із гороховим супом.
СЕРБІЯ
Паланчинки готують із кукурудзяного та пшеничного борошна. Соусом служить шоколадний крем.
ІТАЛІЯ
Креспелле – здебільшого несолодкі млинці з начинкою у вигляді паштетів, овочів, сирів.
НІМЕЧИННА
Німці люблять калорійні пфанкухен, під час приготування яких до тіста додають жирні вершки та козячий сир. Прикрашають такі млинці варенням, ягодами та цукровою пудрою.