Ексклюзивно для «Сніданку з 1+1» журналістка з Ізраїлю, розповіла як народ згуртувався навколо армії та влаштовує пункти підтримки захисників на трасах

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Єгор Гордєєв та Неля Шовкопляс мали ексклюзивне пряме включення із українською журналісткою Катериною Трушик із Ізраїлю (відео)

У «Сніданку з 1+1» ведучі Єгор Гордєєв та Неля Шовкопляс мали ексклюзивне пряме включення із українською журналісткою Катериною Трушик із Ізраїлю.

Поділитися:

Щодня з 7:00 до 09:30 на телеканалі “1+1 Україна” глядачів головного ранкового проєкту країни «Сніданок з 1+1» очікують оперативні новини, поради від профільних спеціалістів, включення зірок та українців, які роблять усе задля перемоги України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як війна в Ізраїлі вплине на Україну: пояснення ексміністра закордонних справ Павла Клімкіна у "Сніданку з 1+1"

Сьогодні у «Сніданку з 1+1» ведучі Егор Гордєєв та Неля Шовкопляс мали ексклюзивне пряме включення із українською журналісткою Катериною Трушик із Ізраїлю, яка рівно півтора року назад із Бучі переїхала до більш спокійного міста Хайфа. Катерина розповіла, як зараз живе місто в стані війни та як пройшла остання ніч мешканців ізраїльських міст:

«Насправді сьогодні був ранок вже більш-менш добрий, бо всі попередні ночі я майже не спала. Ми весь час були в очікуванні того, що Хезболла підключиться до конфлікту і також вступить у війну з Ізраїлем. На щастя, поки цього не сталось і у нас в Хайфі досить спокійно, хоча звичне життя, звісно, змінилось». 

Місто Хайфа знаходиться в 80 кілометрах від найближчої гарячої точки, тому всі ці дні Катерина з родиною вимушені були ховатися від обстрілів. 

«Вже третю ніч ми спимо не вдома. Нас прихистили наші українці, які живуть тут давно. Ми знімаємо квартиру в старому будинку, в якому немає мамаду (мамад – це така захисна кімната прямо в квартирі). До найближчого бомбосховища нам бігти далеченько, тому наші співгромадяни (українці гуртуються всюди) запропонували нам пожити у них якийсь час, поки не стане зрозумілою ситуація, щоб ми могли в разі небезпеки всі сховатись в цей мамад», - відверто поділилась Катерина.

Журналістка розповіла про гуманітарну ситуацію в Ізраїлі, про гуманітарні штаби, пункти підтримки та про те, як ізраїльтяни зараз, згуртувавшись всім народом, намагаються допомогти армії та постраждалим:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим шкідливе спалювання опалого листя і сухої трави: пояснюють еколог та лікарка у "Сніданку з 1+1"

«Насправді, як такої, сильної паніки немає. Я виклала відео і показала, як люди збирають продукти. Це продукти збирають, власне, для армії, щоб нагодувати солдат. У ізраїльтян дуже-дуже велика повага до армії. Я знаю, що зараз багато ресторанів зачинені і кухні працюють лише для того, щоб нагодувати тих, хто захищає країну. Відео, яке я виклала, це точка збору для солдат і, власне, там ще збирають допомогу для постраждалих з півдня Ізраїлю. Люди просто купують все необхідно у супермаркеті поруч та виносять до пункту збору. Навіть на трасах організували такі пункти підтримки. Люди там цілодобово чергують, готують їжу. Тобто солдати по дорозі можуть зупинитись, поїсти і їхати далі виконувати своє завдання».

Журналістка підкреслила ментальну схожість народів України та Ізраїлю у питанні підтримки власної армії:

«Вражає згуртованість та підтримка людей. І віра в армію. Вони безумовно вірять в свою армію. Ніхто, навіть, не сумнівається, що ізраїльська армія, як то кажуть, дасть сильного відкоша і вже так, що не захочеться повертатись жодному терористу на землю Ізраїля. Так само, як і українці вірять в ЗСУ. Я часто проводжу паралелі, що ми ментально дуже схожі з ізраїльтянами. І тим, що гуртуємося, і тим, що підтримуємо один-одного, і тим, що віримо в свою армію».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не стало Ніни Матвієнко: історія життя легендарної співачки (сюжет "Сніданку з 1+1")

Також Катерина Трушик розповіла про звірячі вбивства у містах, які знаходяться ближче до кордону, та про публічне порівняння цих катувань з українською Бучею.

Ранок зі “Сніданком з 1+1” – це свіжі актуальні новин та події, експертні думки та поради, що налаштовують на продуктивний день. Не пропустіть щодня проєкт з 7:00 до 9:30 на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Instagram Сніданку з 1+1 :https://www.instagram.com/snidanok/

Facebook Сніданок з 1+1: https://www.facebook.com/snidanok

Новини по темі