Євген Клопотенко вчить, як правильно готувати цвітну та брюссельську капусту
Головний кулінарний експериментатор країни Євген Клопотенко у студії "Сніданку з 1+1" розповідає про технологію термічної обробки овочів.
Євген Клопотенко, який зазвичай дивує всіх незвичним поєднаннями продуктів та нестандартними рецептами, цього разу вчить, як правильно готувати овочі.
Сьогодні, у Міжнародний день кухаря та кулінара, у студії "Сніданку з 1+1" Євген Клопотенко показував, як правильно термічно обробляти цвітну та брюссельську капусту.
Як приготувати цвітну капусту
- Закип'ятили воду.
- Сіль не додаємо.
- Занурюємо в окріп на 3-4 хвилини.
- Після цього – до морозилки.
- Далі – до духовки на 180 градусів на 20 хвилин.
Увесь секрет – у технології. Цвітну капусту необхідно проварити 3-4 хвилини, заморозити, а потім – запекти у духовці. Завдяки такому підходу у цвітної капусти буде ідеальна структура і вона лишиться соковитою всередині.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародний день кухаря і кулінара: привітання у віршах та прозі
Як готувати брюссельську капусту
- Занурити брюссельську капусту у дуже гарячу, підсолену воду
- Перекласти до пательні
- Додати трохи вершкового масла
- Бланшувати приблизно одну хвилину
- Для балансу смаку додати сік лимона та трохи солі
Усі зелені овочі, які мають щільну структуру, дуже добре бланшувати. Так само можна готувати горох. Так зелені овочі зберігають свій колір та смак.
Дивіться, як Євген Клопотенко готує кабачки з соусом тартар у паніровці та рибу з кавуном: