“Фактично кожен день народження я зустрічаю на роботі”: у день свого народження Єгор Гордєєв розповів про ставлення до власного віку (ексклюзив)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

З нагоди свого дня народження, ведучий “Сніданку з 1+1” Єгор Гордєєв дав ексклюзивне інтерв’ю про ставлення до свого віку, ранкові ритуали та проєкти, над якими працює.

Поділитися:

Ви відзначаєте 34-й день народження. Чи відчуваєте ви себе на свій вік? Скільки вам у душі? 

Я взагалі до віку умовно ставлюсь - не рахую скільки у мене душі, не дивлюсь особливо, що написано в паспорті.

Інколи буває так, що важко, і мені здається, що мені вже багато років. Інколи здається, що я дитина.

Зараз здається, що багато, тому що, напевно, у всіх зараз таке відчуття. Вік – дуже умовна історія, вона не фіксується якось. Це як терапевти-фізіологи кажуть, що організм має відмінний часто від паспорта вік, і він може змінюватись залежно від того, як ви ставитесь до організму - займаєтесь спортом чи ні, що їсте, як спите. Те саме і з душевним віком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єгор Гордєєв розповів, чи вважає Telegram-канали небезпечними

Багато людей говорять про внутрішні зміни, як наслідок війни. Яка трансформація відбулася особисто у вас і чи вірите взагалі у те, що люди змінюються?

Чи люди змінюються? Це цікаве питання. Так, напевне, люди змінюються, але я думаю, що для цього потрібно мати високу організацію. Просто великого стресу замало. Ми всі у великому стресі, але змінюються одиниці. Але я вірю, що змінюються. І я теж хочу змінюватись, і бачу якісь свої зміни – хочу їх направляти.

День народження для вас — це сумне чи веселе свято? Як плануєте відзначати його цього року?

На роботі. У мене ранковий ефір, а ввечері вже їду у відрядження. Зараз немає ніяких святкувань. Для мене загалом завжди це була умовна історія. Фактично кожен день народження я зустрічаю на роботі, тому що – то жахливі дати на Майдані, то анексія Криму, початок повномасштабного вторгнення тощо. Постійно щось відбувається. Це якийсь сакральний перехід.

У середньовіччі у містах у цей час карнавал відбувався, тому що вбивали зиму і зустрічали весну. А у нас якийсь теж перехід відбувається. І це зазвичай припадає на лютий.

Можливо, ви маєте звички чи ритуали, пов’язані з цим днем? 

От я вже розповів про ці звички та ритуали – я постійно чогось чекаю від дня народження в плані глобальних змін. Такий злам у просторі. Вітамінів уже не вистачає, люди всі вже на межі, і вони чогось чекають. І як правило – щось відбувається.

О котрій ви прокидаєтеся перед ефірами? Чи легко вам змусити себе встати з ліжка?

От це вже якраз історія звички й режиму. Прокидаюся десь о 5. Встаю по-різному – залежить від погоди, настрою. Ранкові ведучі – теж люди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єгор Гордєєв розказав, яким би був серіал про команду "Сніданку з 1+1"

Чи є у вас якісь особливі ритуали, без яких не розпочинаєте день? 

Так, це кава. Обов'язково філіжанка кави. І це 5 хвилин, під час яких я фіксую себе, свою реальність. Навіть, якщо запізнююсь.

Ваша освіта філософа дає про себе знати в повсякденні? Можливо, ви часто замислюєтеся над чимось або дивитеся на речі під нестандартним кутом?

Під яким кутом я дивлюсь на речі – це, мабуть, вирішувати не мені, але те, що я схильний до рефлексій, аналізу, споглядання – це правда абсолютна. Це часто заважає, тому що ти інколи ускладнюєш якісь речі, й часто не можеш бути зрозумілим одразу.

Але це дуже допомагає у дуже складних періодах, коли навколо все летить, а в тебе є звичка фокусуватися на головному, і відкидати другорядні речі. 

Тема вашого особистого життя доволі популярна серед ваших прихильників. Які риси характеру ви найбільше цінуєте в жінках? Якою має бути дівчина, щоб закохати вас?

Це постійне питання, яке викликає у мене абсолютний подив, тому що умовно кажучи, дівчина – це ж не комп'ютер якийсь, це не річ, це – набір обставин. Я дивлюсь на все, що зі мною було, і я розумію, що це абсолютно набір якихось обставин – мене у той час. Я не можу описати ідеальну дівчину. Це ж не рабовласницький ринок, де ти обираєш ідеальну жінку. Це абсолютно інша історія. Це хімічна більш історія. 

Вам сподобалося бути в ролі інтерв’юера? Якби ви продовжили цю діяльність, з ким хотіли б поспілкуватися?

У мене за кар'єру журналіста і ведучого було багато інтерв'ю, з різними людьми. Зараз їду у відрядження, в мене буде кілька ексклюзивів. 

Багато з ким можна поспілкуватись, головне просто знайти правильний кут, і це історія теж хімії. 

Чи є серед українських культурних діячів особистості, якими ви захоплюєтеся? Можливо, хотіли б зустрітися з кимось, кого вже немає з нами? 

Я б хотів поспілкуватись з В'ячеславом Чорноволом і більше з Кузьмою Скрябіним. З Ліною Костенко хотілося б поспілкуватись. 
Я сподіваюсь, що пані Ліна ще погодиться дати інтерв'ю. Хай не мені, хай комусь іншому. Але хотілося б почути її.

Над якими проєктами ви зараз працюєте? 

“Сніданок з 1+1” співпрацює з американським каналом, ми робимо одну документальну історію. З “Superhumans Center” постійно робимо спецпроєкти для Сніданку. 

Розкажіть про ваші захоплення. Чи знаходите ви зараз час для плавання, вітрильного спорту та інших хобі? 

Ніякого вітрильного спорту зараз немає. Плавання лише для підтримки здоров'я. 

Чого із мирного життя вам бракує найбільше, за чим сумуєте, чи до чого хотіли б повернутися після перемоги?

За свободою пересування і можливістю подорожувати. Для мене це важливо, це не порожні слова.

Подорожі для мене – це пізнання, перезавантаження, психологічний баланс.

Цього всього зараз немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведучий “Сніданку з 1+1” Єгор Гордєєв розповів історію дружби з подружжям з окупованого Енергодару

Новини по темі