Гастрономічний експеримент: як приготувати пшоняний банош із буряковим соком
Експериментальний рецепт від Руслана Сенічкіна!
Спробуйте аля пшоняний банош із буряковим соком. Замість традиційної кукурудзяної крупи Руслан Сенічкін у "Сніданку з 1+1" використовує пшоно та буряковий сік. Цей гастрономічний експеримент обов'язково здивує ваших гостей та задовольнить смакові рецептори.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати домашній пломбір: покроковий рецепт
Пшоняний банош із буряковим соком: рецепт
Інгредієнти:
- Пшоно - 200 г
- Буряк - 1 кг
- Бринза - 100 г
- Вершокове масло - 50 г
- Цукор, чорний перець, сіль - за смаком.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 найпопулярніших традиційних львівських страв
Як приготувати пшоняний банош із буряковим соком
►Щоб пшоно не гірчило, замочіть його у теплій воді на 20 хвилин або промийте в проточній воді через друшляк.
►Заздалегіть підготуйте буряковий сік. Для цього 2-3 головки буряка потрібно натерти на дрібну терку і потім вичавити сік через марлю.
►Доведіть сік до кипіння, попередньо додавши трохи цукру та солі.
►Поступово додавайте пшоняне зерно з додаванням масла і помішуйте. Варіть до густої консистенції.
►Наостанок потрібно дати каші настоятися, потім викласти на тарілку через форму і посипати бринзою.