Гастрономічний експеримент: як приготувати пшоняний банош із буряковим соком

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як приготувати пшоняний банош із буряковим соком — 1+1
Freepik

Експериментальний рецепт від Руслана Сенічкіна!

Поділитися:

Спробуйте аля пшоняний банош із буряковим соком. Замість традиційної кукурудзяної крупи Руслан Сенічкін у "Сніданку з 1+1" використовує пшоно та буряковий сік. Цей гастрономічний експеримент обов'язково здивує ваших гостей та задовольнить смакові рецептори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати домашній пломбір: покроковий рецепт

Пшоняний банош із буряковим соком: рецепт

Інгредієнти:

  • Пшоно - 200 г
  • Буряк - 1 кг
  • Бринза - 100 г
  • Вершокове масло - 50 г
  • Цукор, чорний перець, сіль - за смаком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 найпопулярніших традиційних львівських страв

Як приготувати пшоняний банош із буряковим соком

►Щоб пшоно не гірчило, замочіть його у теплій воді на 20 хвилин або промийте в проточній воді через друшляк.

►Заздалегіть підготуйте буряковий сік. Для цього 2-3 головки буряка потрібно натерти на дрібну терку і потім вичавити сік через марлю. 

►Доведіть сік до кипіння, попередньо додавши трохи цукру та солі.

►Поступово додавайте пшоняне зерно з додаванням масла і помішуйте. Варіть до густої консистенції.

►Наостанок потрібно дати каші настоятися, потім викласти на тарілку через форму і посипати бринзою.

Новини по темі