Грип та COVID-19: небезпечні симптоми, на які потрібно звертати увагу

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Симптоми грипу та коронавірусу, які не можна ігнорувати
Freepik

Ознаки грипу та коронавірусу, при яких обов'язково потрібно звертатися до лікаря.

Поділитися:

В Україні триває епідемічний сезон захворюваності на грип та COVID-19. Як запобігти інфікуванню та коли необхідно звертатися по фахову медичну допомогу, щоб не нашкодити самолікуванням? Про це поговорили у "Сніданку з 1+1", що виходить з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна" та на YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відомо про новий штам коронавірусу "Пірола": симптоми та як захиститися

Медична експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавіна не рекомендує самостійно визначати чи грип у вас, чи коронавірус. Якщо ви відчуваєте себе погано, потрібно звертатися до лікаря, особливо людям з групи ризику. Крім того, варто звертати увагу на небезпечні симптоми:

"Якщо людина бачить, наприклад, що вона себе погано почуває, то вона може поміряти пульсоксиметром сатурацію кисню. Якщо вона падає, то потрібно звертатися до лікаря. Також у випадку, коли є якісь небезпечні симптоми: порушення свідомості, вялість, блювота або щось ще незвичне. Одразу звертайтеся до лікаря. Та й взагалі, якщо це людина поважного віку, з групи ризику, вона повинна повідомити свого лікаря. У нього можуть бути свої якісь перестороги. Він може захотіти якось за цим слідкувати, наприклад, в якомусь чатику".

Також експертка радить в період сезонних захворювань обов'язково вакцинуватися від грипу та коронавірусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як пережити холодний сезон: МОЗ радить, як знизити ризики захворіти на грип, коронавірус та ГРВІ

Дізнавайтеся більше про турботу про здоров'я у "Сніданку з 1+1", що виходить з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна та на YouTube.

Новини по темі