Хлопчики не плачуть? Єгор Гордєєв розповів про свою дитячу психологічну травму

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Єгор Гордєєв розповів про свою дитячу психологічну травму

Ведучий підтримав кампанію проти гендерного насилля і стереотипів.

Поділитися:

Ведучий ранкового шоу «Сніданок з 1+1» Єгор Гордєєв записав відеозвернення і поділився власною щемливою дитячою історією, яка, на його думку, могла б змінити вектор його життя. Таким чином Єгор підтримав кампанію від МОМ «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства» та нагадав про шкоду стереотипів.

Гордєєв пригадав свій підлітковий досвід, коли розбив окуляри, і змушений був навпомацки йти по шкільному коридору під сміх інших школярів. Тоді, каже ведучий, найбільше йому хотілося саме заплакати, але стереотип “чоловіки не плачуть” не дозволив цього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неля Шовкопляс і Валентина Хамайко пройшли курс військової підготовки: навчались безпечного поводження зі зброєю, самозахисту, парамедицині

“У мене зір -5. Уявіть собі, що таке бути без окулярів дитині підлітку в 11 років. Я йшов по цьому коридору, у мене вижався якийсь світ абсолютно ілюзорний. Я не знав куди йду, втратив орієнтування в просторі. Навколо з мене сміялись всі. Я думав, що йду в пекло, і це ніколи не закінчиться. Але я не плакав, бо не можна. Як так? Чоловіки не плачуть. Як так можна? Хоча найбільше тоді мені хотілося саме заплакати. І можливо тоді мені б стало легше. Отой спазм великий, який в мені утворився - я думаю він дороговказом мене вів ще дуже довго”, - поділився Єгор.

Дописувачі підтримали Єгора в коментарях і почали ділитись власними історіями. Телеведучий наголошує, що всі ми - різні. Нас не можна універсалізувати:

“Щоб бути вільними - треба позбуватися якомога більшої кількості штампів. Якби я тоді, у далекому 6 класі не йшов по тому пеклу, і заплакав - мені б стало легше. І той спазм не вів би мене довго по життю, і я був би іншою людиною, можливо. Відчувайте себе, вірте в себе і ви побудуєте абсолютно вільне здорове життя. Все буде Україна. І Україна має бути задля таких людей, і з таких людей”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На фото — мій дім", — ведучий "Сніданку з 1+1" Єгор Гордєєв показав наслідки влучання ворожого дрону по житловому будинку у Києві

Єгор Гордєєв

Записала відеозвернення на підтримку цієї теми і телепара Єгора - Неля Шовкопляс. Ведуча наголосила на тому, що кожен завжди може звернутися по допомогу.

За даними від МОМ велика кількість чоловіків потерпає від насилля - це і хлопчики у маленькому віці, і дорослі чоловіки. З цим треба боротися, і боротися саме тим, що ми багато про це говоримо, розповсюджуємо цю інформацію. Як приклад Неля називає своїх синів - двійнят Матвія та Тимофія.

Неля Шовкопляс

“Іноді, коли в них виникають конфлікти, і може дійти навіть до бійки, доводиться багато говорити. Все починається саме тоді, коли батьки ще з самого дитинства говорять зі своїми дітьми та найперше, що роблять - це дозволяють своїм дітям визначати й проживати будь-які емоції. Хлопці так само відчувають, хлопцям так само боляче. І про це треба говорити. В цьому немає нічого осудливого. Хлопці так само можуть плакати. Не ставмо ніяких шаблонів, не обмежуймо гендерними стереотипами, давайте краще підтримувати”, - звернулась Неля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Скло поміняю, стелю я і так хотів міняти", — Єгор Гордєєв розповів, яких пошкоджень зазнав його будинок після влучання дрона поруч

Неля Шовкопляс

Ведучі закликають, якщо ви дійшли до точки насилля - телефонуйте на гарячі лінії, в поліцію.

0800 211 444 - безкоштовна гаряча лінія емоційної підтримки МОМ

116 123 - національна гаряча лінія із запобігання домашнього насильства

15 57 - безкоштовна цілодобова лінія для постраждалих від домашнього насильства

Новини по темі