Неля Шовкопляс і Валентина Хамайко пройшли курс військової підготовки: навчались безпечного поводження зі зброєю, самозахисту, парамедицині

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Неля Шовкопляс і Валентина Хамайко пройшли курс військової підготовки: навчались безпечного поводження зі зброєю, самозахисту, парамедицині

Ведучі “Сніданок з 1+1” пройшли тренінг військової підготовки аби вміти захистити себе і близьких під час війни росії проти України

Поділитися:

Після кількох місяців повномасштабного вторгнення і війни росії проти України ведучі “Сніданок з 1+1” Неля Шовкопляс і Валентина Хамайко вирішили оновити свої знання і здобути навички військової підготовки, аби вміти захистити себе, близьких, рятувати життя людей під час війни. Телеведучі пройшли курс “Струм”, від експертки “Сніданку з 1+1”, фітнес-тренерки Ксенії Літвінової. 

Хамайко Шовкопляс Струм

Курс тривав 2 тижні. Ведучі разом з іншими студентами освоювали елементи самозахисту, вчились  володінню та техніці безпеки роботи зі зброєю. Проходили базовий курс по наданню першої невідкладної допомоги.

курс струм

А також вчились розпізнавати вибухово-небезпечні предмети з представниками ДСНС України. 

“Ми живемо в країні де щодня лунає повітряна тривога, де кожен може опинитися в зоні жахливого лиха, і ти будеш потребувати допомоги чи від тебе буде залежати життя тих, хто поруч. Курс став для мене базою знань з якими я, як цивільна людина, мама, відчуваю себе  впевненіше”, — поділилась Валентина Хамайко, телеведуча і мама чотирьох дітей.

До речі, Валя має спеціальний розряд рівня F і сертифікат зі стрільби, який отримала кілька років тому на заняттях з фітнес-мілітарі. Чоловік Валі, Андрій Оністрат, з перших днів повномасштабного вторгнення вступив до лав Тероборони. 

Хамайко

А мама двійнят, Неля Шовкопляс, каже, що цивільні люди в Україні обов’язково мають бути добре підготовлені, як, наприклад, в Ізраїлі. Хоча, зізнається, що розуміє, що в критичній ситуації, неможливо передбачити свою реакцію. Але знати що робити і як робити — життєво необхідно:

“Ми маємо бути добре підготовлені, як той самий Ізраїль. Мені сподобалась робота зі зброєю. Тому, що тренінг з парамедицини я вже проходила, коли була на заході Україні, а зараз лише оновила знання. А безпечне поводження зі зброєю це ціла наука, цьому треба вчитися і я б хотіла ще для себе попрацювати”.

Шовкопляс Хамайко Струм

Новини по темі