Коли українцям буде доступний ковідний сертифікат для подорожей за кордон: розповідає експерт

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Ковідний сертифікат: коли буде доступний в Дії
Pexels/Nataliya Vaitkevich

Коли вакциновані українці зможуть вільно подорожувати? Чи вступить найближчим часом у дію електронний ковідний сертифікат? Розповідає експерт.

Поділитися:

Чи зможуть щеплені від COVID-19 українці уже найближчим часом вільно подорожувати завдяки міжнародному електронному сертифікату про вакцинацію? Коли він нарешті буде діяти? Про це у включенні у «Сніданку з 1+1» розповів керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Баник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ковідний сертифікат в Україні: коли і як можна отримати, які країни визнають?

Отже, Мстислав Баник говорить:

Функція міжнародного електронного сертифікату про вакцинацію у додатку «Дія» повинна бути доступною для щеплених українців приблизно за 2 тижні.

Наразі, за словами Мстислава Баника, ковідний сертифікат працює в «Дії», але в режимі бета-тестування. Декілька тисяч людей долучилися до цього тестування, що дає Мінцифрі можливість повністю відпрацювали технічну частину відображення даних, їхню коректність. І паралельно відбувається підготовка до технічної сумісності українських сертифікатів з програмним забезпеченням Європейського союзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марічка Падалко показала своє Свідоцтво про вакцинацію і розказала, чим воно відрізняється від Сертифіката

Ковідний сертифікат для українців зможе запрацювати, коли, буде його політичне визнання іншими країнами. Зараз очікується підписання відповідних міжнародних угод. Після цього нас переключать на спільне з країнами ЄС продуктове середовище, що дасть змогу користуватися ковідними сертифікатами для вільних подорожей.

Дивіться коментар Мстилава Баника щодо ковідних сертифікатів для українців у «Сніданку з 1+1»:

Новини по темі