У холодну пору кортить зігрітися ароматним гарячим напоєм та смачною стравою. Ми підготували підбірку пікантних рецептів, якими залюбки посмакують любителі гостренького. 5 рецептів запашної випічки для чудового настрою

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 апетитних рецептів, після яких ви полюбите гарбуз

РИБА З АРАХІСОМ ТА ПЕРЦЕМ ЧИЛІ

Інгредієнти:

Філе риби – 400 г

Арахіс – 100 г

Яйце – 2шт.

Спеції за смаком

Часник – 3 зубки

Оливкова олія – 1 ст. л.

Приготування:

1. У блендері подрібнити арахіс.

2. В окрему тарілку розбити 2 яйця.

3. Занурити філе риби у яйце і обсипати подрібненими горіхами.

4. Обсмажити рибу з обох боків на пательні.

5. Для приготування соусу до часнику послідовно додати оливкову олію, цукор, оцет, рибний соус, нарізану цибулю, кінзу та перець чилі.

6. Змішати до однорідної суміші.

7. Полити соусом шматочки смаженої риби.

ТЕПЛИЙ ГАРБУЗОВИЙ САЛАТ 

Інгредієнти:

Гарбуз - 400 г

Цибуля - 1 шт.

Перець чилі - 1 шт.

Болгарський перець - 2 шт.

Помідор чері - 5 шт.

Бальзамічний оцет - 1 ст. л.

Кунжут - 20 г.

Арахіс - 30 г.

Спеції та зелень 

Приготування:

1. Розігріти пательню та висипати на неї нарізану цибулю. Додати оливкової олії та смажити. 

2. Перець чилі нарізати кільцями і додати до цибулі. 

3. Нарізати соломкою болгарський перець і відправити на пательню. 

4. Натерти гарбуз на крупній терці і висипати до овочів на пательню. Додати приправу.

5. Висипати на пательню цілі помідори чері і обережно перемішати страву. 

6. Перед подачею полийте салат бальзамічним оцтом та соком лайму. Посипте насінням конжуту та горішками.  

ГОСТРИЙ СУП ІЗ ШОКОЛАДОМ

Інгредієнти:

Баклажан - 1 шт.

Квасоля - 200 г

Бульон - 1 л.

Томати - 3 шт.

Кукурудза - 400 г

Шоколад чорний - 20 г

Перець чилі - 1 шт.

Болгарський перець - 1 шт.

Спеції за смаком

Приготування:

1. На пательні смажити спершу баклажани, нарізані на кубики.

2. Висипати баклажани в окрему каструлю і почати смажити перець.

3. Далі смажити цибулю та додати її до овочів.

4. Смажити почищені від шкірки помідори. Додати часник. 

5. Додати помідори до овочів. Висипати квасолю та кукурудзу.

6. Нарізати перець чилі та додати до овочів. Посипати спеціями. 

7. Залити страву курячим бульйоном.

8. Готувати страву у печі при температурі 180 градусів протягом 1 години. 

9. При подачі страви прикрасьте її кубиком шоколаду. 

СВИННІ СТЕЙКИ ІЗ ПІКАНТНОЮ ПАПРИКОЮ 

Інгредієнти:

М'ясо - 2 шт.

Цибуля - 1 шт.

Цукор - 1 ст. л.

Винний оцет - 3 ст. л.

Часник - 4 зубки

Вершкове масло - 30 г

Болгарський перець - 2 шт.

Зелень та спеції за смаком.

Приготування:

1. Замаринувати м'ясо у спеціях. 

2. Смажити болгарський перець. Додати нарізаної цибулі. Посипати цукром та залити винним оцтом.

3. Смажити м'ясо на великому вогні з двох боків. Потім зменшити вогонь і додати вершкового масла. Додати зубчик часнику.

4. Особливої пекантності додасть чебрець. Додати ще олії. 

5. Подавати страву із овочами.

СМАЖЕНЕ М'ЯСО ІЗ ПІКАНТНИМ СОУСОМ

Інгредієнти:

Стейк - 2 шт.

Хліб - 300 г

Молоко - 150 мл

Часник - 3 зубки

Спеції за смаком.

Приготування:

1. Замаринувати м'ясо у спеціях. Почати смажити на оливковій олії.

2. Додати часнику. 

3. Нарізати хліб на кубики. Залити його молоком.

4. Обсмажити хліб на пательні. 

5. Приготувати соус. Змішати каперси, анчоуси, гірчицю, винний оцет, оливкову олію, петрушку та спеції. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 оригінальних рецептів з буряка, про які ви не знали