«Кожен день нам здавалося, що гірше вже не буде», — весільний фотограф з Маріуполя розповів свою історію евакуації з міста («Щоденники війни»)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Щоденники війни: весільний фотограф з Маріуполя про життя після блокади

Весільний фотограф з Маріуполя розповів про своє перебування у блокадному місті, евакуацію та життя після цього пекла.

Поділитися:

У "Щоденниках війни", постійній рубриці "Сніданку з 1+1", весільний фотограф з Маріуполя Сергій розповів, як йому вдалося вибратися з блокадного міста, чим він зараз займається та чим у майбутньому планує допомагати людям з окупованих територій і переселенцям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Усе можна відбудувати, окрім спогадів", — історія мешканки Маріуполя, яка змогла виїхати з немовлям під обстрілами з блокадного Маріуполя ("Щоденники війни")

34-річний Сергій з Маріуполя дарував людям щасливі спогади, а свої вимушений був залишити на руїнах рідного міста. На його рахунку понад 400 щасливих весільних фотосесій. І він навіть не міг подумати, що 20 днів буде перебувати переважно у підвалі без світла, тепла, зв'язку, а згодом, на власний страх і ризик, буде вибиратися з міста.

Сергій згадує, як зрозумів, що час залишати квартиру, у якій вони з дружиною 10 років робили ремонт за власним смаком. Але життя виявилося дорожчим. Сергій розповідає:

«Кожен день нам здавалося, що гірше вже не буде. Але потім почалися авіаудари по місту десь після 8 березня. Люди гуртувалися, ми робили їжу на вогнищах у дворі, перезнайомилися з усіма сусідами, це нас підбадьорувало. Та настав час рятуватися».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоденники війни: історія 80-річної Надії, яка з чоловіком пережила окупацію Гостомеля

Зараз Сергій з дружиною перебуває у своїх друзів в Івано-Франківську. Він каже, що рішення ризикувати і виїжджати було правильним, оскільки зараз виїхати з міста вже практично неможливо. Деякий час чоловік допомагав іншим людям вибиратися з блокадного міста, поки це було можливо, а зараз же лише вдається допомагати з логістикою тим, хто вже знаходиться поза межами Маріуполя. З величезною повагою в голосі Сергій говорить:

"Волонтери в Маріуполь прориваються на свій страх і ризик. Ті волонтери, яким це вдається, справжні герої!"

З Маріуполя Сергій виїхав не лише зі своєю дружиною, а й з кішкою. І у нього з'явилася ідея — відкрити в Івано-Франківську притулок для тварин, яких господарі поки не можуть з собою взяти у тимчасове житло. Саме над цим проєктом чоловік зараз і працює і так само, як і всі українці, з нетерпінням чекає, коли закінчиться війна.

Дивіться відео з сьогоднішнього "Щоденника війни" у "Сніданку з 1+1":

Новини по темі