Щоденники війни: історія 80-річної Надії, яка з чоловіком пережила окупацію Гостомеля

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Історія 80-річної бабусі, що пережила окупацію в Гостомелі — Щоденники війни

Історія бабусі Наді з Гостомеля, яка не захотіла покидату рідну хату.

Поділитися:

Історія бабусі Наді, що вирішила не виїжджати з Гостомеля, бо не хотіла лишати рідну хату в Щоденнику війни. Разом з чоловіком вони вирішили лишитись, не захотіли покидати будинок, де разом 56 років жили щасливе подружнє життя:

«Мені буде 4 липня 81 рік. Коли ми женилися, то я йому сказала: якщо ти будеш другом, то я піду за тебе».

Жінка розповідає, що за будь-якого спору нагадує чоловікові, що він обіцяв і конфлікту одразу немає. Більше місяця вони переживали справжній армагедон:

«Тут бомблять, а я молюся Богу про захист. І так кожен раз молюся, прошу. У нас увесь дім старенький, трусився. Поколовся по стінці, стелі… Але стоїть все».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Син кілька днів казав мені, що не хоче помирати, "як той чоловік", — історія співробітниці 1+1, що евакуювалась з Бучі

Туди заходили окупанти без стуку, перевертали все гримали, але на щастя, бабусю Надію з чоловіком не чіпали. На пряме питання, чи будуть стріляти їх, їм відповіли, що ні, і щоб ховались у погреби чи підвали, бо будуть… підривати будинки:

«Дома будуть взривати, це ж подумати тільки… За що? Що ми вам зробили? А тепер на нас нападають, вороги ми їм стали…».

Бабуся розповідає, що спілкувалась з окупантами і питала їх, нащо їм усе це, нащо їм така «робота», на що у відповідь отримала: «ну, нічого не поробимо». Зараз бабуся просто радіє, що нарешті може спокійно вийти на рідну вулицю, побалакати з сусідами, волонтерами і військовими. Адже у цьому і є життя.

Дивіться історію бабусі Наді у Щоденнику війни:

Новини по темі