Рекорд України: над Говерлою підняли синьо-жовтий прапор, який зшила вчителька з Маріуполя

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Найбільший український прапор над Говерлою пошила вчителька з Маріуполя
Freepik

У "Сніданку з 1+1" розповіли про новий рекорд найбільшого прапора, встановленого над Говерлою.

Поділитися:

У 32-й День Незалежності України над Говерлою підняли рекордний синьо-жовтий стяг. Розміри прапора вражають: довжина становить 25 м, ширина — 18 м, а вага — 28 кг.  Про новий рекорд та про його власницю, маріупольку Ольгу Чичера, розповіли у “Сніданку з 1+1”, що виходить у будні дні з 07:00 до 09:30 в ефірі телеканалу 1+1 Україна, телеканалу ТЕТ та на YouTube.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Руслан Сенічкін встановив новий рекорд на українському телебаченні

Пані Ольга родом з Маріуполя, вона 18 років викладала трудове навчання в місцевій 53-й школі. Востаннє на урок до рідного місця роботи жінка вийшла 24 лютого 2022 року. Перші тижні повномасштабного вторгнення майстриня волонтерила в штабі свого брата Дмитра. Вони забезпечували маріупольців їжею, медикаментами та одягом. 15 березня Ользі довелося виїхати з міста, а про місце перебування її брата досі невідомо.

Після року в Польщі маріуполька повернулася до України та оселилася в Черкасах. Тепер вона є соцпрацівником в дитячому благодійному центрі. Вона проводить майстеркласи для дорослих та дітей. 

"Через творчість допомагаємо зняти стресовий стан", — розповідає про свою нову роботу Ольга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У межах проєкту «Гай дитячих снів» група 1+1 media висаджує дерева в пам’ять про дітей, життя яких обірвала війна

Саме колега з центру підкинула майстрині ідею пошити рекордний прапор. Ольга працювала над ним кілька тижнів по 5 годин в день. Вона сама не очікувала, що це проєкт буде настільки грандіозним. Жінка ділиться: її шокувало, що по висоті стяг вийшов, як дев'ятиповерхівка! Від грошей за роботу вона відмовилася, а от підіймати прапор над Говерлою поїхала особисто. Майстриня розказує, що була несприятлива погода, і вітер ніяк не міг підняти полотно. Урешті-решт, після низки невдалих спроб, синьо-жовтий стяг замайорів над Говерлою.

Пишаємося та бажаємо нових звершень!

“Сніданок з 1+1” – це свіжі актуальні новини та події, експертні думки та поради, що налаштовують на продуктивний день. Не пропустіть проєкт з 7:00 до 9:30 на телеканалі “1+1 Україна” та на YouTube у будні дні, а також “Сніданок. Вихідний” у суботу та неділю з 7:00 до 9:30. Також переглянути проєкт можна на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Сніданок в соцмережах:
Instagram
Facebook
Нагадаємо, для того, аби 1+1 Україна був у переліку каналів вашого телевізора/приймача (для налаштування прийому 1+1 Україна через Т2), необхідно провести процедуру повторного сканування телеканалів. Наводимо інструкцію, як це зробити.

Новини по темі