«Нам зараз потрібні вуглеводи, щоб жити», – Євген Клопотенко поділився рецептом паляниці та інших поживних страв з мінімальної кількості продуктів
Що можна приготувати з мінімальної кількості продуктів, якщо ваше місто в облозі чи з полиць магазинів почали зникати продукти через війну? Розповів Євген Клопотенко.
Кулінарний експерт Євген Клопотенко у "Сніданку. Онлайн" розповів, що зараз варто їсти, щоб забезпечити організм необхідною енергією у важких умовах, та які страви можна приготувати з мінімальної кількості продуктів?
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як допомогти дитині впоратися зі стресом під час війни: поради від дитячої психологині Світлани Ройз
Євген Клопотенко наголосив:
"Нам зараз потрібні вуглеводи, щоб жити. Вуглеводи – це та енергія, яка нам дає життя. Головна ідея харчування зараз – це поживність. Тож про здорове харчування вже будемо говорити після війни".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Висока температура тіла чи тиск: що робити, якщо до медичної допомоги не дістатися (рекомендації МОЗ)
Кулінар радить готувати вдома з мінімальної кількості продуктів прості страви, головне, щоб вони містили вуглеводи. Наприклад, у мультиварці чи просто на повільному вогні можна приготувати рис з цукром і яйцем (якщо немає яйця, просто рис з цукром).
"Щось солоденьке дає трохи більше сил і енергії", – зауважив Євген Клопотенко.
Також Євген розповів, як приготувати щось на кшталт хліба в домашніх умовах, якщо немає борошна. Клопотенко каже:
"Можна взяти рис, пшоно, їх поєднати, гарно товкти, щоб вийшла однорідна маса. Додати соди і можна випікати. В принципі, будь-яку кашу з додаванням соди можна запікати".
Нещодавно ж Євген Клопотенко у себе в Instagram поділився з підписниками рецептом справжньої української паляниці:
Дивіться "Сніданок.Онлайн" щодня з 10:00 до 13:00 на Ютуб-каналі програми та на телеканалі ТЕТ на ТБ.